Csöcsökkel ugyebár mindent el lehet adni, ezt a szabályt pedig a kliprendezők is ismerik. Míg Beyoncé a hangját adta egy már-már pornóba hajló kliphez, addig a Prodigy egy rövid dugást mutat be buli után a sajátjában. Robin Thicke csak a mellekre épít, Dopeman pornóra rappel, a Massive Attack pedig mindent nyomasztóvá tesz.

Robin Thicke

Nagyjából egy hónapja jelent meg Robin Thicke Blurred Lines dalához készült klipje , amiben pontosan sikerült eltalálni az igényeket: a zene alatt  koncepció nélkül sétálnak, bicikliznek és néha táncolnak egy szál bugyiban. Nem lett túlgondolva, de ez a kategória szerencsére nem is kívánja meg ezt.

The-Dream és Beyoncé

Egyáltalán nem vagyunk benne biztosak, hogy a magára mindig nagyon adó Beyoncé is látta, milyen mozgóképet hozott össze The-Dream: a videóban a villanó húsos nagyajkaktól kezdve a kádban libegő seggeken át minden megtekinthető. Ráadásul slowmotionben, hogy tényleg lehessen elemezgetni.

Massive Attack

A Massive Attack 2010-es dalában nem csak pornográf elemek találhatók, hanem konkrétan a pornóról szól. A Paradise Circusban nem csak Hope Sandóval énekel, hanem narrációként egy erősen kiöregedett ‘70-es évekbeli pornóst is előtúrtak, aki kicsit kilátástalanul mesél arról, miért ment pornósnak és milyen volt az. Eközben persze előkerülnek a borotválatlan punciktól hemzsegő jelenetek is, de a klip atmoszférája miatt tényleg komoly lelkierő kell ahhoz, hogy ezt bármilyen szinten is izgatónak lehessen nevezni.

The Prodigy

A téma klasszikusát a valószínűleg már magyarországi lakcímmel is rendelkező Prodigy hozta össze. Liam Howlették a Smack My Bitch Up videójában egy határozottan jól alakuló napot mutatnak be egy főszereplő nő szemszögéből, drogokkal, bulival és jutalomfalatként egy klubban összeszedett nővel. Neki csodálhatjuk meg a melleit elég jó szögekből. Az 1997-ben készült klip valószínűleg kimutathatóan megnövelte a Z+ zenecsatorna nézettségét, hiszen mindenki el akarta kapni a klipet, amit persze csak nagyon ritkán adtak le éjszaka.

Dopeman

Legyen egy magyar versenyző is: a jó ideig leginkább pináról, az utcáról és a lövöldözésről szóló mondanivalóját mostanában politizálással romboló Pityinger László egy pornóklipet készített, ahol kicsit túlfilterezve az iparág legszebb dolgai láthatók. Eközben Dopeman a legszebb időket idézve rappel arról, hogy ő mindenkit megkúr.