Bekerült a Szépségkirálynő 16 legszebbje közé, a 19 éves Kárpáti Rebeka mégis úgy érzi, nem lesz a győztesek között. Mondja ezt a háziversenyek alapján, amik közül egyet sem sikerült megnyernie. Az egykori Barátok köztös lánya egyébként rendszeresen szerepel reklámfilmekben, tervei szerint pedig külföldön dolgozik majd valami kreatív munkát, és biztosan nem lesz főnöke.

"A versenyben talán inkább hátrány az, hogy ismert az édesapám, mert ha netán elérnék valami helyezést, biztosan azt kapnám a kevésbé intellektuel emberektől, hogy biztosan azért sikerült, mert benyomott az apám. Mondjuk ezt nem tudom, honnan vennék, de hát mit lehet csinálni" – magyarázta a Velvetnek a Barátok köztből kiírt R. Kárpáti Péter lánya, Kárpáti Rebeka. A 19 éves lány apja támogatásával, de közbenjárása nélkül jelentkezett a TV2 éves szépségkirálynő-gyárába, A Szépségkirálynőbe, és aztán nemcsak továbbjutott, de tizenötödmagával be is került a szombati élő show-ba, ahol megválasztják az ország három Missét.

Nem érzi úgy, hogy győzni fog

Ugyan már az is biztató, hogy a döntőig eljutott, Kárpáti Rebeka szerint nem ő lesz a győztesek egyike. Esélyesebbnek látja azokat, akik megnyerték a négy háziverseny (Miss Bikini, Miss Talent, Miss Beauty Face, Miss Sport) valamelyikét. "Nyilván nagyon örülnék neki, nagyon szeretném, de nem tudom nagy biztonsággal mondani, hogy hát pedig én benne leszek, mert nem így érzem" – mondta a 2012-es Soltvadkert Szépe.

A verseny döntőjéhez közel van a szóbeli érettségije, mindössze egy vasárnapja lesz rendesen készülni a vizsgára, most mégsem ezzel foglalkozik a legintenzívebben, az első a verseny. "Nem idegeskedem az érettségi miatt, természetesen elhoztam a tételeimet, és tanulgatok, amikor van időm. Tényleg nagyon nehéz, mert nagyon kevés az idő, meg amikor haza is esünk, van, hogy olyan fáradtak vagyunk, hogy csak paff, bedőlünk az ágyba" – magyarázta Kárpáti Rebeka, aki úgy érzi, most, hogy ilyen kevesen vannak, sokkal nagyobb az összetartás, klikkesedés pedig egyáltalán nincs. Pedig erre számított.

Rendszeresen szerepel reklámfilmekben

Versenytársai azzal sem szekálják, hogy ismert az apja, a háziversenyeken azonban rendszeresen hozzáfűzték a nevéhez zárójelben. De hát mit lehet csinálni, ugye. Kárpáti Rebeka érettségi után andragógia szakra menne a Szent István Egyetemre, hogy legyen valami biztos képzettsége, de a fő cél külföld, mert szeretne jól keresni. Júliusra kapott is egy kiugrási lehetőséget külföldön, de erről egyelőre nem akart többet mondani. Bár Kárpáti Rebeka még csak 19 éves, bevétele már most is van: körübelül egy éve havi rendszerességgel szerepel reklámfilmekben.

A külföldi munkától persze féltik a szülei, hogy mennyire, azt egy példával érzékeltette: "Tavaly volt az első külföldi munkám, Berlinben dolgoztam hoszteszként. Ilyenkor mindenki arra gondol, az én szüleim is, hogy biztos akkor majd elrabolnak, így nem is akartak először elengedni, amit meg is értettem. Miután mindenféle köröket lefutottunk (beszéltek a leendő főnökömmel, ismerősöket kerestünk), és amikor már ezeregyszáz százalékosan megbizonyosodtak arról, hogy semmi bajom nem lehet, akkor rámondták az áment. Nagyon pártolják azt, hogy lássak világot, csináljam a dolgomat, de bizonyos keretek között, nem ész nélkül" – beszélt a szülői aggódásról Kárpáti Rebeka.

Neki nem lesz főnöke, az tuti

Nagyjából már vannak elképzelései arról, hogy mivel szeretne foglalkozni külföldön, így fogalmazott: "Valami rendezvényszervező céget vagy valamilyen hoszteszügynökséget szeretnék. A lényeg, hogy kreatív legyen, szervezni kelljen és emberekkel foglalkozni. És nekem nem lesz főnököm, az tuti. A magam ura szeretné lenni, ehhez viszont meg kell teremtenem azt az egzisztenciát, amiből ezt megengedhetem magamnak."

És természetesen azt is megmagyarázta, hogy miért nem itthon szeretne dolgozni. "Mindenféleképpen külföldre szeretnék menni. Szerintem azt a barátom is érzi [Kárpáti Rebeka a jelenleg külföldön turnézó Appril Project tánccsapat egyik tagjával, Kazarján Deniellel jár - a szerz.], hogy egy országgal arrébb már sokkal többet megkeresnénk ugyanazzal a munkával. És természetesen ezt mindenki látja. Akkor miért maradjunk a süllyedő hajón? Nem szeretnék feltétlenül elmenni Magyarországról, de úgy érzem, hogy ami most itt van, nem nyújt olyan sok lehetőséget, mint ami külföldön várhat rám."