Évek óta a hírességek egyik kedvenc választása a vörös szőnyeges eseményekre az, ha olyan ruhát vesznek fel, amiben részben vagy egészben meztelennek tűnnek. A kevésbé becsapós ruhák valóban áttetszőek, csak a kényes helyen vastagszanak meg annyira, hogy semmit se mutassanak. Az igazán átverősek viszont úgy tűnnek, mindent mutatnak, közben pedig semmit.

A műkorcsolyázók testszínű ruháira emlékeztető ruhákban parádéznak talán a legszívesebben a hírességek az utóbbi években a vörös szőnyeges eseményeken. A legutóbbi, számos, valóban merész ruhát bemutató BET-díjátadón is akadt néhány híresség, köztük Mariah Carey, aki úgy döntött, úgy csinál, mint aki megmutat valamit a testéből a ruhában, közben pedig szinte semmit.

Valentinótól kezdve a Dioron át Stella McCartneyig a legtöbb ismert tervező készített az elmúlt években olyan estélyiket, amik nagyon merésznek tűnnek, de valójában nem azok.

Az átverős, átlátszónak tűnő ruhákban két nagy iskola van, mindkettőre akad számos példa az elmúlt évekből. Az egyik első ilyen ruhát Halle Berry viselte 2002-ben az Oscaron, de Gwyneth Paltrow néhány hónappal ezelőtt viselt ruhája is ugyanezt a vonalat képviseli. Ilyenkor a híresség olyan ruhát vesz fel, ami átlátszó, hálószerű anyagból áll a lehető legtöbb helyen, viszont a kényes részeken gondosan takarva a viselője testét.

Berry felsőteste szinte teljesen látszódott a ruhájában, a mellkasát viszont virágminták fedték, Paltrow pedig az oldalát mutatta meg teljesen a nagyvilágnak. Mondjuk ő legalább annyira merész volt, hogy ezzel együtt a fenekét is megmutatta egy kicsit.

Az ilyen ruhákhoz egyébként nagyon hasonlítanak a nálunk is terjedőben lévő megoldások, amikor egy híresség tényleg meztelennek öltözik, mint Tolvai Reny vagy Szabó Zsófi tette a VIVA Cometen. Az ilyen ruháknak nagyon örülünk, ezek tényleg, igazán figyelemfelkeltőek, szemben a képmutató, hollywoodi biztonsági megoldásokkal.

A másik iskola még az előzőnél is rosszabb, ugyanis az ehhez tartozó ruhák tényleg csak simán átverik a nyálcsorgatni vágyó közönséget. Ezeknek a ruháknak az a lényegük, hogy nagyon merésznek, nemcsak sejtetőnek, de mutatónak is tűnnek, elsőre. Aztán tüzetesebb vizsgálódás, a bénább konstrukciók esetében nem is annyira tüzetes vizsgálódás után kiderül, hogy csak a felszínen merészek, a ruha több rétegű, amelyek közül az egyik egy testszínű réteg, így csak úgy tűnik, mintha a viselője bőrét látnánk, valójában viszont ruha fedi végig.

Ilyet láttunk nemrég Rita Orán és Charlize Theronon, valamint Keshia Chanten a BET-díjátadón.

Nézze meg a galériánkat, és hőbörögjön ön is!