Copy Con a legnagyobb slágerét lopta el egy az egyben, Ganxsta Zolee az Animal Cannibalsnek olvasott be a Fine Young Cannibals alapjaira, Dopeman Stingre tett nagy vallomást, Fekete Pákó és Mr. Rick pedig csak simán nagyon kínosak.

Pár hete azon háborog Magyarország mindenhez értő fele, hogy az aljas Kanye West milyen gátlástalanul ellopta az Omega Gyöngyhajú Lányának kezdő ritmusait. A valóság persze az, hogy West engedélyt is kért a felhasználásra, de mi azért megnyugtatnánk mindenkit: olyan sokkal többször fordult már elő, hogy magyar zenekarok loptak el külföldi slágereket. De melyik a legarcátlanabb? Egy pont, ha simán jó így is, öt pont, ha büntetne is érte.

Copy Con - Mona Lisa

Minden magát Jamaicába képzelő rózsadombi raszta kedvenc előadója, Copy Con sem jutott odáig, hogy talán a saját legnagyobb slágere tényleg saját dal legyen. Persze a szöveg magyarul van, de amúgy a Mona Lisának még a címe is megegyezik a TOK alapvetésével. Persze a szokásos EFOTT-os és egyéb részeg egyetemistáknak lezavart fellépésein ez úgyis teljesen mindegy.

Dopeman - Nincsen arra szó

Dopeman is gyakran gondolta úgy, hogy egy mindenki által ismert dallammal sokkal egyszerűbb komoly változtatás nélkül slágert írni, mint túrni az elérhető hangminták pöcegödrében. Ő a Police Every Breath You Take-jére rappelget rá a maga egyszerű módján. A dal egyébként nagy kedvence a rappereknek, korábban az akkoriban még Puff Daddy néven dolgozó Diddy is írt egy szívhezszóló dalt a megírt zenére.

Fekete Pákó - Pákó Jumbo

Fekete Pákó persze soha nem a saját dalairól volt híres, de az utóbbi két évben már tényleg csak azzal próbál visszakapaszkodni a közepesnél valamivel rosszabbul fizetett trash celebek közé, hogy egy az egyben ellop dalokat. Tavaly Michel Teló nyári slágerét ültette át az általa is beszélt magyar nyelvre, mivel idén nem született hasonló sláger, ezért visszatért 1995-be, hogy botrányos minőségben ráénekeljen a Mr. President Cocoo Jamboójára. A végeredmény magáért beszél.

Ganxsta Zolee és a Kartel - Ez itt nem az

Attól jótékonyan tekintsünk el, hogy az első két Kartel-lemez Pierrot ki tudja honnan szerzett hangmintáiból áll, gyakran a lehető legarcátlanabbul elorozva alapokat. Ganxstáék harmadik lemezén, a Helldoradón már azért feltüntették, hogy az Ez itt nem az című dal zenéje nem saját kútfőből jött össze, hanem a Fine Young Cannibals She Drives Me Crazyjének alapjaira.

Mr. Rick - Szállj

Az egyetemes magyar könnyűzene legmélyén ott található Mr. Rick is, aki meglepően komoly rádiós sikereket is elért azzal, hogy fogta a osztrák Opus 1985-ben készült Life is Live-ját, és átültette a dalt a ‘90-es évek legrosszabb hangzásvilágába. Azért ráénekelt kicsit magyarul is, de erre az egészre így sincs semmi mentség.