A TV2 műsorvezetője foglalkozott számítógépes tenyérjóslással, játszott a Szomszédokban, rádiózott és könyvet is írt. A magánélete viharos volt az elmúlt években, és még közokirat-hamisításért is elítélték első fokon. Ma negyvenéves Liptai Claudia.

1973. július 15-én Liptai Klaudia Katalinként anyakönyvezték Budapesten a ma negyvenéves műsorvezető-színésznőt. Liptairól már gyerekkorában kiderült, hogy nagyon öntörvényű, 1988-ban, 15 éves korában rossz magaviselete miatt és igazolatlan órái miatt el is tanácsolták a Kaffka Margit Gimnázium képzőművészeti szakáról. A Wikipédia szerint Liptai ezután évekig foglalkozott számítógépes tenyérjóslással, és közben esti képzésen leérettségizett, majd elvégezte a Gór Nagy Mária Színitanodát. Aztán jött a színművészeti, ahol 1997-ben színész diplomát szerzett.

Műsort vezet, színészkedik, könyvet ír

1993-ban bekerült a Szomszédokba, amiben hat éven keresztül szerepelt, de már a sorozat alatt (1995-től) elkezdett a Vígszínházban játszani. 1998-tól az RTL Klub Csiiíz című műsorában tűnt föl, majd 1999-ben, a Pasik! című sorozatból átszerződött a TV2-höz, ahol azóta is dolgozik. A csatornánál először Claudia Show címmel kapott műsort, ezt követte a Big Brother és a Folytassa Claudia. 2004-től 2011-ig a Mokka műsorvezetőjeként dolgozott, de közben olyan showműsorok vezetésével bízták meg, mint a Mr és Mrs, A sztárok a fejükre estek vagy a Megasztár 5., illetve 6. szériája. Játszott a csatorna sajátgyártású sorozatában, a Jóban Rosszban-ban, illetve színdarabokban (Pletykafészek, Black Comedy) is, de próbálkozott rádiózással is Bochkor Gábor oldalán, a Danubius Cappuccinóban. Ja, és könyvet is írt.

A válás után jött a neheze

Magánélete az elmúlt években igen viharos volt. Hét év után, 2009 elején szakított férjével, Gesztesi Károllyal, akitől egy lánya (Panka Sára) is született, majd a hírek szerint még ugyanebben az évben, körülbelül fél évvel a szakítást követően összejött Daróczi Dávid volt kormányszóvivővel (és vállalt egy Playboy-címlapot is). A volt kormányszóvivő 2010 áprilisában öngyilkosságot követett el. Liptai később a Mokkában megviselten és összetörten beszélt kapcsolatukról. Azt mondta, egy héttel a halála előtt jegyezte el Daróczi, akivel már az esküvőt tervezték. Négy héttel a történtek után Liptai már újra forgatott a Jóban Rosszban stábjával, de a Mokkába csak újabb egy hónap után tért vissza. Öt hónappal Daróczi Dávid halála után Liptai állítólag újra randizni kezdett: ekkor Krisán László üzletemberrel hozták hírbe, ám a nyilvánosság előtt nem vállalta a kapcsolatot a műsorvezető.

2011 tavaszán, amikor elkapták rokkantkártyás parkolással, már szó sem volt Krisánról, júniusban pedig már arról számoltak be a lapok, hogy egyszerre van szabadságon a Mokka nős, kétgyerekes szerkesztőjével, B. Péterrel, és hát ez milyen gyanús – különösen annak fényében, hogy Liptai június elején bejelentette: határozatlan időre kiszáll a műsorból. Augusztusban már nyilvánosan is mertek együtt mutatkozni a férfival, akit aztán szeptemberben megvertek egy szóváltást követően, miután Liptaival vacsorázott (a támadó később felfüggesztettet kapott). Decemberben a lapok már azt írták, a műsorvezető és a szerkesztő szakítottak, de aztán februárban újra együtt látták őket egy buliban. 2012 júliusában aztán újabb hírek jelentek meg arról, hogy szétmentek, állítólag azért, mert Liptai lánya nem jött ki a pasival.

A Mokkába ennek ellenére nem tért vissza, helyette a SuperTV2-n futó SuperMOKKA műsorvezetője lett. A rokkantkártyás ügye, persze, nem ült el közben, és idén februárban bűnösek találták közokirat-hamisításban, amiért a bíróság 1 millió 50 ezer forint pénzbüntetést szabott ki rá. Liptai megfellebbezte az elsőfokú ítéletet, de valószínűleg nem azért, mert ne tudná kifizetni, hiszen azóta kiderült, vett egy Hyundai terepjárót, amihez használtan már 4,7 millióért hozzá lehet jutni.