Két és fél év elteltével egy önálló lemezt és három díjat, új frizurákat és legalább mínusz tíz-tizenöt kilót tud felmutatni a Megasztár 5 győztese, Tolvai Renáta. Miután lecserélte a menedzsmentjét, a nagyváradi születésű 22 éves énekesnő stílusa is változott: idén már vadabban nyomja, és kapott egy ipszilont is a nevébe.

Hivatalos életrajza szerint több mint harminc énekversenyen és fesztiválon járt 2005 és 2009 között a nagyváradi születésű énekesnő, aki hazájában a legnagyobb sikert épp a megasztáros győzelmét megelőző évben, 2009-ben érte el a Mamaia Fesztiválon, ahol második helyezettként végzett. Aztán elindult a Megasztár 5-ben, ahol előbb összejött Kállay-Saunders Andrással, majd megnyerte a műsort. 2011-ben megjelent első önálló és azóta is egyetlen albuma, kapott néhány díjat, hízott, fogyott folyamatosan, és továbbra is Kállay-Saunderssel járt. Szóval, meglehetősen unalmas volt. Hát megpróbálták érdekessé tenni.

Új menedzsment, új stílus, ipszilon

A 2013-as Viva Comet díjátadón még rózsaszín hajjal jelent meg szintén exmegasztáros pasija, Kállay-Saunders András oldalán a Megasztár 5. győztese, de az utóbbi napokban már szőkén pózolt a Facebookra feltöltött fotóin. A gyakori frizuraváltoztatás okát az énekesnő a Cometen fejtette ki a Velvetnek: azt mondta, hamar megun minden stílust, ezért a sok fodrászhoz járás. Az apróbb változtatások előtt egy nagyobb is beállt még 2012 őszén: Tolvai Renáta ekkortájt menedzsert, és ezáltal stílust is váltott, valamint (talán családja javaslatáraipszilonra cserélték nevében a pontos i-t, pedig ez már 2006-ban is béna volt. Bár, ez tulajdonképpen Bódi tökéletes Sylvinek bejött. Zámbó Árpynak viszont nem.

A nagy átalakuláshoz a látványos súlycsökkentés is hozzátartozott, amire azután állt rá nagyon, hogy a 2012-es Viva Cometre választott pucérruhája heves sajtóvisszhangot váltott ki. Az időközben magyar állampolgárrá lett Tolvai Renáta már a Megasztár 5 alatt is kapott megjegyzéseket a súlyára: a műsor egyik zsűritagja, Mester Tamás például lekövérezte az egyik adásban, majd kifejtette, furcsa látvány, hogy így próbál szexizni a színpadon.

A fogyókúrával folyamatosan próbálkozott, volt, hogy négy hét alatt adott le 7,5 kilót, de aztán valahogy mindig visszaszedte a pluszt. Bár azt állította, nem zavarja, hogy a súlya témát szolgáltat a sajtónak, végül tavaly ősztől idén tavaszig heti négy edzéssel és szigorú diétával megszabadult legalább tíz, de inkább tizenöt (egyes hírek szerint huszonöt) kilótól. Az új súllyal már megfér az új stílus is, be is mutatta ezt a SuperTV2-n adásba került A nagy duettben.

Vár, csak vár a nemzetközi karrierre

Ciki az ipszilon?

A hírek szerint a kemény alakformálás és imidzsváltás azért történt, mert Tolvaira felfigyelt egy nemzetközi cég, ami a szerződéskötés feltételeként szabta meg a súlycsökkenést. A Blikk nemrég azt írta: új dalát, a Playdate-et és az ahhoz készült videóklipet állítólag már megjelenés után elküldték a külföldi kiadóknak, akik nagyon lelkesedtek érte, de az áhított nemzetközi karrier még nem indult be. Megjelentek olyan hírek is, amik szerint Tolvai Renátát nem támogatja a menedzsmentje abban, hogy új lemezt jelentessen meg, mondván még nincs itt az ideje, ám az énekesnő és menedzsere ezt határozottan tagadta és hazugságnak nevezte. Tolvai az Aktívnak úgy nyilatkozott: épp új lemezén dolgozik, és szerinte minden jó irányba halad. És ebben nincs is semmi meglepő, hiszen ott van az az ipszilon. A facebookos követők számát tekintve Tolvai népszerűnek számít: majdnem 64 ezer követője van a Facebookon, miközben Tóth Gabit kb. 30 ezren, Radics Gigit kb. 65 ezren követik.