Egy ismeretlen világsztárt énekeltet meg vendégként a a playmate-ből DJ-vé lett Kustánczi Lia. Új klipjében szerepel egy majomfej is, mert attól igazán lesz csak igazán vonalas az egész, hamarosan pedig Vietnamot is meghódítja. A klipforgatáson jártunk.

Hirtelen nem is tudtuk, hova kapkodjuk a fejünket, amikor jött a hír, hogy a Playboy-címlaplányból szokás szerint DJ-vé változó Kustánczi Lia klipet forgat. Hasonló léptékű esemény az országban utoljára talán pont egy éve, augusztusban történt, amikor még az Összeesküvők című méltán elfeledett valóságshow egyik szereplőjét, Norbit is összekaparta egy kis meztelenkedésre.

Kustánczi aktuális dobásában ezúttal nincs túl nagy meztelenkedés, helyette megkaptuk Terri B!-t, aki akkora világsztár, hogy a Velvet szerkesztősége egy emberként rázta a fejét tanácstalanul a neve hallatán. A csütörtöki forgatás helyszínén viszont megtudtuk, hogy hát márpedig sztár, hiszen ő David Guetta énekese a koncerteken. Na nem azokon, amiket évről évre csinál a francia művész a Balaton Soundon, hanem a koncerteken.

Imidzsklip gatsbys stílusban, közepesen picsás nőkkel

Kustánczi mellesleg nem véletlenül tett szert egy Terri Bjerre-szintű világsztárra, hiszen külföldön is egyre elismertebb DJ, a forgatás után például az elektronikus zene fellegvárába, Vietnamba megy bemutatni, mit tud egy magyar lemezlovas, ha nagy mellei vannak. “Nyugodtan simogasd az arcodat, jól csinálod” – adta ki az instrukciókat a helyszínen Kustánczi, akinek ezek szerint konkrét elképzelései is vannak a klipről, amiben első látásra csak egy asztal körül vonaglik pár közepesen picsásan öltözött nő, és valamivel kevesebb hülyén öltözött férfi.

“Ez egy imidzsklip, aminek Walking on the Air a címe. A nyárnak, a szerelemnek, a bulizásnak és a szabadságnak akartuk visszaadni a fílingjét, ahogy a dal is szól. Walking on the Air” – avatta be a Velvetet a részeltekbe Kustánczi Lia. “Ezt egy szokatlan miliőben akartuk megjelentetni a szokásos strandos-repülős helyett, úgyhogy egy elegáns gatsbys stílust kapott” – utalt arra, hogy ő is látta a Nagy Gatsby című filmet Leonardo DiCaprio főszereplésével. “Ez utal arra, hogy a szabadságot, a szerelmet, a zenét fejezi ki.”

Tiszta Amerika, sőt, tiszta külföld

A szó szerint fülledt forgatáson rögtön két problémával is találkoztunk: egyrészt Terri B, akit ránézésre leginkább Notorious BIG női megfelelőjeként tudnánk leírni, nem igazán bírta elviselni a meleget, ezért igazi sztárként folyamatosan legyeznie kellett valakinek, másrészt egy szőke statiszta nem volt hajlandó majomfejet húzni a videóhoz, amivel igazi kalamajkát okozott. Kérdés persze, hogy mégis hogy jön ehhez a Gatsby-vonalhoz egy táncoló majom, de erre Kustánczitól olyan választ kaptunk, amit azóta sem nagyon tudunk hova tenni. “Azt akartuk, hogy ne mondják azt, ha kiküldöm Londonba, hogy ez egy tipikusan országhoz köthető klip. Azt akartam, hogy ha valaki megnézi, akkor azt mondja, hogy ez tiszta Amerika, vagy tiszta külföld, vagy tiszta nemzetközi produkció. Ha megnézzük akár a 50 Cent-klipeket, egy csomószor feltűnik egy malacfej és hasonló őrültségek. Szerettük volna, ha ez visszajön, ezért meg is kérek valakit, hogy vegye fel. Azt nem tudom, hogy a statiszta miért nyomta be az unalmast, de hát ez az élet velejárója” – leplezte le a nagy majomfej-rejtélyt.

Azért szót ejtenénk a dalról is: David Guetta énekesétől még nem lesz David Guetta méretű sláger Kustánczi új produkciója, ahogyan a nagy szabadságtól sem. Sőt, attól sem, hogy baromi drága berendezés között forgatták a klipet, amiért aztán nem is győztek szólni a helyszínként választott dizájnbolt dolgozói, hogy nagyon vigyázzanak mindenre. Ettől még persze Kustánczi Lia lazán meghódíthatja Vietnamot, pláne azért, mert tényleg jó nőről van szó.