Vallja be, hogy minden vágya volt látni azt a dél-franciaországi birtokot, ahol Angelina Jolie és Brad Pitt megvalósítja a sznob hollywoodi sztárok összes álmát, és borokat készít. Illetve készíttet egy borász családdal. A birtokhoz tartozó Château Miraval ültetvény szőlőiből egyelőre csak rozé készült, de nemsokára állítólag fehér bor is lesz. Ugye már ülni sem bír az izgalomtól?

Brad Pitt és Angelina Jolie pár éve vette meg potom 80 millió dollárért (kb. 17,5 milliárd forintért) azt a dél-franciaországi, Corrensben található birtokot és a hozzá tartozó Château Miraval ültetvényt, amit addig csak béreltek. A színészpár ettől pedig azonnal borásznak érezte magát, és kitalálta, hogy minőségi bort készítenek majd. Jobban mondva készíttetnek, ugyanis ők nem értenek ehhez, ezért felkérték a Beaucastel-ültetvények tulajdonosait, a Perrin családot, hogy kezdjenek valamit a szőlőjükkel.

A szőlőből 2013 márciusára lett is hatezer palack rozé, amit Miraval Cotes de Provence márkanéven hozták forgalomba, az üvegen pedig a biztonság kedvéért Jolie és Pitt neve is rajta van, hisz mégiscsak az ő birtokukon nőtt a felhasznált gyümölcs. Mivel az üvegeket gyorsan elkapkodták, Jolie és Pitt még 100 ezer palack bort elnyomott pár étteremnek és nagykereskedőnek, a hírek szerint pedig nyár végén már fehérbort is lehet majd venni tőlük.

A rozét, amit most Miraval Cotes de Provence néven árulnak, már korábban is forgalmazták, méghozzá Pink Floyd néven, ugyanis a Pink Floyd a the Wall című albumát 1979-ben ugyanazon a birtokon vette fel, ahol most Joliék borészkodnak – írja a Cellar Vie Wines. A birtokon található stúdiót egyébként nem csak a Pink Floyd, hanem Sting és a Cranberries is használta. Reméljük, a borászkodás után Pitt és Jolie gyorsan kedvet kap a zenéléshez is, készítenek valami klassz hippi albumot, a hangszereket pedig Brad Pitt a saját két kezével készíti majd.