Norman Reedus a Walking Dead című zombis sorozat redneck főszereplője annyira népszerű, hogy azt talán maga sem hiszi el. Elképesztően menő, akármit is csinál, meg is vesznek érte a rajongók. Gyakorlatilag ő a férfi Jennifer Lawrence, képtelenség nem szeretni, annyira jól áll neki a sztárság, és jól is csinálja a dolgot. Céltalan modellből lett motoros keménycsávó, zseni.

Visszatérő olvasóink valószínűleg tisztában vannak vele, hogy igen nagy rajongói vagyunk Jennifer Lawrence-nek és az egész munkásságának. A színésznő tökéletesen megtestesít mindent, amiért kedvelni lehet egy hírességet: jól néz ki, jó a humora, szimpatikusak a megnyilvánulásai, jól viseli a sztárságot.

Érdekes mód a Lawrence-hez leginkább hasonlító férfiszínészek nem a filmszínészek, hanem a sorozatszárok közül kerülnek ki szerintünk. Nem másról van szó, mint Norman Reedusról, aki a Walking Dead című zombis sorozatban alakít motoros, redneck, halk szavú, de kíméletlen zombigyilkost.

Eleve rettentő menő, hogy hogyan lett kisebb kultikon egy tévésorozatban, ugyanis nem igazán úgy indult a pályája, hogy tévésztár lesz belőle. Játszott ugyan egy rakás filmben, sőt néhány viszonylag ismertben is, mint a Penge 2 vagy a 8 milliméter, de többnyire csak kisebb mellékszerepei voltak.

Ráadásul legalább annyira indult modellnek, mint színésznek. A Prada, a Levi's, a Lexus reklámjaiban is szerepelt, és még szupermodell csaja is volt, a most 44 éves színész 1998 és 2003 között Helena Christensennel járt, közös gyerekük is született. Ezek mellett pedig rengeteget utazgatott, élt a világban több helyen is, Spanyolországban, Angliában, Texasban, pedig Hollywoodban született, ha sztár akart volna lenni, el sem kellett volna hagynia a várost.

És hogy miért lehet rajongani Reedusért? Arra a legtöbb választ a Twitteréből tudjuk meg.

Ugyanolyan redneck, mint a sorozatban

Annak ellenére, hogy elvileg tősgyökeres hollywoodi, elég közel áll hozzá a texasi redneck életérzés. Nem véletlenül alakít ilyen fickót a sorozatban. Szét van varrva, hosszú a haja, imád motorozni.

Terry Richardsonnal lóg, mégis kemény marad

Terry Richardson kultfotós rengeteg menő hírességgel szokott pózolni, de a legtöbbjük általában Richardson kénye kedve szerint csinál magából hülyét. Viszont Reedus Richardson társaságában is pont olyan kemény csávónak tűnik, mint bármikor máskor. Bárhova megy, levakarhatatlan róla az, hogy rettentő macsó.

Iszonyú jófej a rajongóival

Talán ezért imádják annyira. A különféle közösségi médiás megjelenései sokkal inkább szólnak a rajongóiról, mint saját magáról. A Twittere és az Instagramja leginkább olyan fotókkal, posztokkal van tele, hogy éppen találkozott egy rajongójával, és hasonlók. Nemrég a San Diego-i Comic Conon járt, ahol különösen nagy sztárnak számított, hiszen olyan közegbe ment, ahol a Walking Dead kultikus sorozatnak számít. Gyakorlatilag végig arról posztolt, hogy a rajongóival pózol, és ajándékokat kap tőlük.

Nem szereti a kötelező celebeskedést

A fenti videót, amiben igazából semmi különösen kellemetlen sincs azzal kommentálta Twitteren, hogy ha még egyszer ilyesmire vetemedne, akkor valaki bilincselje oda egy székhez. Szóval ennyire utálja a kötelező celebeskedést. Nem véletlen, hogy elég kevés lesifotós kép készül róla, valamint vörös szőnyeges eseményeken sem szívesen mutatkozik.

Rajong a nála nagyobb sztárokért

Jennifer Lawrence nemrég Jeff Bridgesszel találkozott, de nem úgy, ahogy két Oscar-díjas színész szokott, hogy megveregették egymás vállát, meg gratuláltak a másik sikereinek, hanem úgy, mint amikor egy 15 éves lány találkozik a kedvenc zenekara tagjaival. Minden volt, csak sikítás nem. Nagyjából ez történt, amikor a már említett Comic Conon Reedus összefutott Michael Fassbenderrel, akinek a pályája a Becstelen brigantyk óta elképesztő tempóban ível felfelé. “Igen!!! Fassbender!!!” – így kommentálta a találkozást a nála híresebb sztárral Reedus.