Az utóbbi egy-két hétben mindenkit lefárasztott a kánikula, és valószínűleg mindenki jól meg is izmosodott a fokozott folyadékbeviteltől, az állandó üvegemelgetéstől. A vízpartokat elárasztották az emberek, állítólag augusztusra már képtelenség is szállást foglalni. Így védekezünk mi. Nézze most meg, hogyan védekeztek régen a jócsajok. A galériában a negyvenes, ötvenes és hatvanas évek legszebb színésznői a nagy bikinirobbanás környékén.

A bikinik még korántsem voltak olyan kihívók, mint mostanában, de azért az egykori jónők, mint például Brigitte Bardot (aki maga is komoly részt vállalt a bikini népszerűsítésében), Marilyn Monroe, és a világ talán legszebb nőjének számító Claudia Cardinale természetesen így is kifejezetten forróvá tudták tenni a hangulatot. A galériánkban mellettük szerepel még többek között Ursula Andress is, akit rendszeresen minden idők egyik legjobb bikinis csajának választanak, miután az 1962-es Dr. No című James Bond filmben egy krémszínű, kétrészes bikiniben, kagylókkal a kezében énekelve kisétál a partra – cukin behúzott hassal.

A képek többsége medenceparton készült, a leggyakoribb külső helyszín a cannes-i filmfesztivál, ami elég jól mutatja egyrészt, hogy miért lett az egyik legmenőbb buli a filmfesztivál-piacon, másrészt, hogy a franciák egykor tényleg élen jártak a szexuális forradalomban. Az úgynevezett modern, kétrészes bikinit is két francia férfi találta fel még 1946-ban Párizsban, így nem csoda, hogy a francia tengerparton hódított a leggyorsabban. A galériában szerepel azért Rita Hayworth és Esther Williams is, aki pedig az Egyesült Államokban kísérletezgettek ekkoriban a minél kihívóbb ruhákkal.

Ha megunta volna a negyvenes, ötvenes és hatvanas évek legjobb csajainak bikinis képeit, akkor vessen egy pillantást korunk bikinis hírességeire. Az év legjobb fürdőruhás képe versenyt már májusban elég rövidre zárta Candice Swanepoel, a Victoria's Secret modellje, amikor Miamiban nyaralgatott. Ettől függetlenül erős indulónak számított még Paris Hilton, akiről az egyik képen a kutyája próbálja lecibálni a kendőt, Kendall Jenner, a Kardashian-klánból, különösen, amikor megállt egy kicsit bámészködni a homokos parton vagy Victoria Silvstedt, aki Saint-Tropez-ban egy jacht fedélzetén szemléltette, hogy még mindig elég jó csaj.