A sorozat egyik letűnt szereplője a napokban halt meg egy elvonón. Az Azok a 70-es évek a legtöbb sorozathoz hasonlóan nem termelt ki igazán nagy sztárokat. A kb. 8 főszereplő közül csak Mila Kunis és Ashton Kutcher futottak be valamennyire, a többiek úgy lavíroznak az ismertség határán, mint a Jóbarátok szereplői.

Az Azok a 70-es évek show című sorozat 2006-ban ért véget, Magyarországon néhány évvel azután jelent meg a Comedy Centralon, hogy levették a műsorról. A sorozat a Jóbarátokhoz hasonlóan két igazán ismert színészt termelt ki, a többiek viszont leginkább megrekedtek a sorozatszínészi állapotban. Nézzük, kivel mi történt!

Laurie Forman - Lisa Robin Kelly

Cikkünknek szomorú apropót ad, hogy a főhös gonosz nővérét alakító Lisa Robin Kelly a napokban meghalt 43 évesen egy kaliforniai elvonón. A színésznő csak sorozatokban játszott az Azok a 70-es évek után nem talált magának filmes munkát, mindössze két rövidfilmben kapott szerepet. Már a legnagyobb ismertséget meghozó sorozatból is alkoholproblémái miatt lépett ki, amik 2005 után egyre súlyosabbak lettek, 2010 és 2012 között többször letartóztatták ittas vezetés miatt. Végül idén önszántából elvonóra vonult, próbált új életet kezdeni, de néhány nap után meghalt a rehabon.

Kitty Forman - Debra Jo Rupp

Debra Jo Rupp volt a főszereplő anyja a sorozatban, az alapvetően tinisorozat kevés felnőtt szereplőinek az egyike. A sorozat előtt főleg sorozatokban dolgozott, és amiót véget ért az Azok a 70-es évek ő sem kapott igazán fontos munkákat. Egy-egy sorozatszerep beesik neki, de az egyetlen komolyan vehető film, amiben játszott a Túl jó nő a csajom című limonádé volt, abban is csak egy kisebb szerep jutott neki. De nem tűnt el teljesen, csak a mozgókép helyett a színházi pályáját részesíti mostanában előnyben. Egy massachusettsi csoport tagja.

Reginald “Red” Forman - Kurtwood Smith

A Forman-család fejét Kurtwood Smith alakította, aki a két igazán híressé vált szereplő után talán a legismertebb színész. Számos jól ismert sorozatban játszott, például a 24-ben. Emellett ismert szinkronhang is, főleg különféle képregényekből készült rajzfilmekhez adja a hangját. Legutóbb egy Batman-szériában kapta meg Gordon felügyelő hangjának a szerepét. És még filmekben is játszott, szerepelt a tavalyi Hitchcock című filmben is.

Donna Pinciotti - Laura Prepon

A sorozat főszerplőjének szomszédját, egyben barátnőjét formálta meg Laura Prepon a sorozatban. Az Azok a 70-es évek után néhány sorozatban kapott egy-egy szerepet, de ezek leginkább maximum csak alkalmi karakterek voltak. Most kezdhet majd el újra felfele ívelni a pályája, az egyre népszerűbb Orange Is The New Black című börtönös vígjátéksorozatban ő az egyik főszereplő. Egyébként a tévézés mellett szerepelt több független filmben is, de klasszikus hollywoodi nagyjátékfilmben még játszott. Egyébként a Sneaker Pimps - 6 underground című slágerének klipjében ő volt 16 évesen a piros inges táncoló nő az egyik dobozban.

Steven Hyde - Danny Masterson

A fiatalok között Steven Hyde, vagyis Danny Masterson volt a legidősebb, ahogy az életben is. Kutchernél is két évvel idősebb, Mila Kunisnál pedig hattal. Ahogy a többiek, ő is jellemzően sorozatokban szerepelt, de kapott kisebb szerepeket már az Azok a 70-es évek előtt is olyan filmekben, mint például az Ál/Arc. A sorozat után a legismetebb szerepe Az igenember című Jim Carrey filmben volt, de itt is csak egy epizódszerepre futotta. Mostanában a Négy férfi, egy eset című, nem túl jó kritkájú sorozatban látható, és nem úgy néz ki, mint akinek nagyon felfele ível a karrierje. Lesz a közeljővőben két film, amiben játszik, de egyik sem tűnik egyelőre átütőnek. Nem is erőlteti a dolgot, sikeres étteremtulajdonos és alkalmi DJ, Los Angeles-i klubokban szokott fellépni.

Eric Forman - Topher Grace

A sorozat Eric Formanék körül bonyolódott, a cselekmény nagy része is a pincéjükben zajlott. A főszereplőt alakító Topher Grace viszont nem igazán tudobb befutni a sorozat után. Két ismertebb filmben játszott, a 2010-es, Nimród Antal féle Ragadozókban volt ő az egyik főszereplő, valamint a 2007-es Pókember 3-ban játszotta Venomot. Viszont lehet, hogy nemsokára berobban Hollywoodba, mert szerepet kapott a Batman-trilógiát és az Inceptiont is jegyző Christopher Nolan új, Interstellar című sci-fijében is.

Fez - Wilmer Valderrama

A Fezt játszó Wilmer Valderrama is azt csinálja a sorozat óta, amit előtte: jellemzően sorozatokban játszik, néha kap egy-egy szinkronmunkát. Az Azok a 70-es évek után az Awake című sorozatban, és a Magyarországon Nevelésből elégséges címen futó Raising Hope sorozatban láthattuk. Mostanában egyébként nem is annyira a filmezéssel, tévézéssel foglalkozik, 2011-ben beindította a zenei karrierjét, Eduardo Fresco néven latin popot játszik.

Michael Kelso - Ashton Kutcher

Ashton Kutcher formálta meg Michael Kelsót a sorozatban, amiben az az érdekes, hogy Kutcher a sorozat alatt lett valamennyire ismert színész. Ügyesen menedzselte magát, úgy is szerzett komoly filmszerepeket, hogy a sorozatban játszott, ez a többiekről, de úgy általában a sorozatszereplőkről általában nem mondható el. Eleinte hülye vígjátékokban szerepelt, de 2004-es Pillangó-hatás kritikai elismerést is hozott számára. Aztán a sorozat után visszatért a hülye vígjátékokhoz, azóta is ilyenekben játszik, meg is kopott az évek alatt a renoméja, már amennyi volt neki. Legutóbb a Két pasi meg egy kicsiben vette át Charlie Sheen megüresedett helyét.

Jackei Bruckhart - Mila Kunis

Az összes szereplő közül ő futotta be a legnagyobb karriert. A sorozatban Kutcher barátnőjét alakította, és hát, amilyen az élet, mostanában ezt a való életben teszi. A színésznő mostanában folyamatosan kapja a komolyabbnál komolyabb szerepeket, játszott a Fekete hattyúban, az Éli könyvében, meg pár felejthető vígjátékban. Külön érdekesség, hogy ő is szokott szinkronizálni, a Family Guyban Meg Griffinnek kölcsönzi a hangját, valamint az Azok a 70-es évek több szereplőjéhez hasonlóan a Robot Chicken című rajzfilmben volt szinkronhang.