Van, aki a pályán maradt, mások soha többé nem filmeztek - vagy éppen próbálkoztak, de nem jött össze a színészi karrier. Megnéztük, mi lett a többé-kevésbé ijesztgetős filmek fiatal szereplőivel.

Haley Joel Osment - Hatodik érzék

A most 25 éves színész a Hatodik érzék óta főleg videojátékokhoz adta a hangját (jó, ott volt még az A.I. – mesterséges értelem), illetve tévésorozatokban tűnt fel, de csak epizódszerepekben. A kicsit furcsa arcú, de azért cuki gyerek szerepéből érthetően kinőtt, viszont úgy tűnik, most főszerepeket kap. Új filmjei valószínűleg egy-két éven belül jutnak el hozzánk, most is forgat éppen. A Hatodik érzék forgatásának idején egyébként 11 éves volt.

Kirsten Dunst - Interjú a vámpírral

A színésznő 12 éves volt, amikor az Interjú a vámpírral 1994-ben a mozikba került. Azóta egy percre sem állt le a filmezéssel, és a hírekben is gyakran szerepel, úgyhogy inkább csak csodálkozzon rá, milyen volt kislányként. Most 31 éves.

Daveigh Chase - Kör

Amikor a Ringu című japán kulthorrort Hollywood is magáévá tette, a főszereplő Daveigh Chase szintén csak 12 éves volt. (Igen, direkt nem ijesztőbb képet tettünk be róla, ilyen jó fejek vagyunk.) A Kör után – amiért 2003-ban megkapta a legjobb gonosz díját az MTV-től) mindenféle tévésorozatokban kapott epizódszerepeket, animációs filmekhez adta a hangját, mostanában pedig filmet forgat. Az IMDB szerint eleinte énekelni akart, aztán inkább a színészkedésre fókuszált, végül ejtette a dolgot, hogy kiadjon egy albumot. Ezek szerint mégis inkább színész. Most 21 éves.

Linda Blair - Ördögűző

Linda Blair most 54 éves, és az Ördögűző óta elég sok mindent csinált, csak éppen maradandót nem alkotott. A film bemutatásának évében (1973) 14 éves volt, és mire a második rész 1977-ben kijött, komoly drog-és alkoholfüggőségben szenvedett. A Wikipedia szerint egy interjúban ő maga mondta, hogy mélyebbre süllyedt, mint a Titanic. A '80-as, '90-es évekre összekapta magát, és kapott kisebb-nagyobb szerepeket is, de azért élete során az emberek nagy része arra kérte, hogy fordítsa körbe a fejét úgy, mint az Ördögűzőben.

Harvey Stephens - Ómen

Stephens hatéves volt, amikor az Ómen 1976-ban kijött, és bár a 2006-os remake-ben riporterként még feltűnt, nem vállalt több filmes munkát, csak néha elment egy-két rendezvényre, sztárvendégként. Az IMDB úgy tudja, Angliában él, és ingatlanokkal foglalkozik. A fenti képet egy 2009-es videóból vágtuk ki.

Drew Barrymore - Tűzgyújtó

Drew Barrymore nevével is sokat lehet találkozni a hírekben, úgyhogy most szigorúan csak a tények: a Tűzgyújtó 1984-ben jött ki, akkor kilencéves volt. Most 38, és nem kevésbé szép.

Miko Hughes - Kedvencek temetője

Hughes elég sok szerepet kapott a Kedvencek temetője után, de csakúgy, mint Linda Blair, ő sem tudta felülmúlni horrorszereplése sikerét – bár játszott A kód neve Merkúrban Bruce Willisszel és az Apollo 13-ban is. A Kedvencek temetője 1989-ban került mozikba, akkor még csak hároméves volt (!) most huszonhét. Gyerekként két lemezt is kiadott.

Christina Ricci - Addams Family

A színésznőnek sikerült köztudatban maradnia, így, mint Drew Barrymore esetében, nála is a tényekre szorítkozunk: tizenegy éves volt, amikor 1991-ben bemutatták az Addams Familyt, most pedig harminchárom. És azóta is ijesztően néz, amit számtalan filmben bemutatott.

Jodie Foster - A kislány, aki az utcánkban lakik

Egy érdekesség: Jodie Foster is játszott gonosz gyereket egy filmben – ez az 1976-ban mozikba került A kislány, aki az utcánkban lakik. Abban az évben Foster még csak tizennégy éves volt, és ahogy előtte, azóta is szanaszét forgatja magát. Most éppen az Elysium című sci-fije megy a mozikban,

Louise Burns, Lisa Burna, Danny Lloyd - Ragyogás

Na, hát mindannyiukkal nagyjából ugyanaz történt: soha többé nem szerepeltek semmiben. Az (elvileg) ikerlányoknak, Louise és Lisa Burnsnek sem külön, sem együtt nem volt filmes munkája, és Danny Lloyd sem hallat magáról. A hölgyekről ezt a képet láttuk keringeni, de ezt is hivatalos megerősítés híján. Negyvenöt évesek, valahol. A VH1 egyszer meginterjúvolta őket, ebből itt láthat egyetlen frame-et. Eszerint Lisa irodalomból diplomázott, Louise mikrobiológus lett. Lloyd állítólag tanár lett az Illinois-i Pekinben. És állítólag így néz ki. Őt sem halmozták el utóbb szerepekkel.