Szombat este rendezték meg a Miss International Hungary idei fordulóját egy elegáns körúti hotelben. A szervezők mindennél nagyobb szabású szépségversenyt akartak csinálni, az eredmény viszont az utóbbi évek egyik legunalmasabb versenye lett, amin csak részt vettünk. Magyarországon amúgy is hajlamosak totálisan félreérteni a szépségversenyeket, és a szórakoztatás helyett a kőkemény parasztvakításra mennek rá, és hogy minél hosszabb legyen egy átkozott verseny. Reméljük, előbb-utóbb valakinek majd eszébe jut, hogy az emberek nem azért mennek el egy-egy eseményre, hogy halálra unják magukat.

Nem volt jó jel, hogy a rendezvény minden események legszörnyűbb átkával, egy brutális késéssel kezdődött. Nyolcra volt ugyanis kiírva kezdés, ehhez képest jó, ha háromnegyed kilenc körül elrajtolt végre a műsor. Ezenkívül sok meglepetést az elején még nem tartogatott a verseny, mutattak egy rövid filmet a döntőt megelőző felkészítőtáborról, ami inkább szólt a támogatókról, mint magukról a lányokról, de hát ez így szokott menni. Aztán megérkeztek a műsorvezetők - egyikőjük ismét Szunai Linda volt, korábbi szépségkirálynő -, akinek szerencsére sikerült felülmúlnia a várakozásokat.

Mindezeknek ellenére nem kezdődött rosszul a dolog, nemsokára megjelent a színpadon Bencsik Tamara, aki természetesen énekelni kezdett, ezalatt pedig megjelentek a lányok is estélyi ruhában. Akkor úgy tűnt, hogy minden gyorsan, lendületesen fog haladni, jól koreografálják a köröket, és nem vesztegetnek időt például olyasmivel, hogy a lányok az akasztásra várók lassúságával vánszorognak végig egyesével a színpadon. Aztán persze kiderült, hogy ez lett volna legkisebb probléma, hogy unalmasan keringenek a színpadon, mert nem sokkal az első kör után rögtön húsz perces szünetet hirdettek úgy, hogy alig kezdődött az esemény huszonöt perce.

Nem kell kapkodni

Oké, ha szünet, akkor szünet. A tizenöt-húsz perces leállás viszont bizakodó becslés volt, ugyanis nem volt semmi, ami figyelmeztette volna az embereket, hogy folytatódik a verseny, és maguk a szervezők se nagyon nézték az órát, szóval amikor valaki nagyon elunta a backstage-ben a várakozást, akkor kezdték el hajtani az embereket, hogy: légyszike, lassan üljetek már vissza, mert akkor lassacskán, de tényleg csak lassacskán folytatnánk a műsort. Celebek nem igazán voltak, de mint megtudtuk, ezt tudatosan szervezték többnyire hírességmentes eseményre. A közönség leginkább hozzátartozókból és támogatókból állt, .

A szünet után aztán megint kezdődött a lassú és körülményes toporgás a színpadon, kihajtották Bencsik Tamarát énekelni, volt utcai viseletes kör, fürdőruhás kör, aztán a színpadra kerültek a Rippel-testvérek is, hogy előadják azt, amivel legalább a Mátrix óta hakniznak. Korábban az jelent meg, hogy Rippel Ferenc közel került az egyik versenyző lányhoz, ezért kénytelen visszavonulni a zsűriből, de erről tulajdonképpen nem sok minden derült ki. Szerettük volna, ha a Kárpátok Egyik Titánja tisztázza a helyzetet, de kijelentette, hogy a Velvet egy szenny parasztság, és nem hajlandó nyilatkozni. Így megy ez.

A színpadon viszont őrült dili kezdődött, a műsorvezetők bejelentették, hogy mivel ez egy nemzetközi verseny, aminek a döntőjét Japánban tartják, fontos, hogy lányok beszéljenek angolul, ezért aztán minden versenyzőnek feltesznek egy kérdést magyarul is és angolul is, amit lehetőség szerint mind a két nyelven meg kell válaszolnia. A döntőben állva maradt tizenkét lányból kábé öten vállalták, hogy angolul is felelnek a kérdésre, abból is egy volt valamennyire értékelhető. A többiek között volt, aki azért bocsánatot kért, hogy nem beszél angolul, mások viszont simán csak belekezdtek magyarul – ezzel kerülve meg a problémát.

A kevés móka után viszont következett az este újabb sokkoló híre: kábé harminc-negyven perc után megint tíz-tizenöt perces szünetet hirdettek. A Titanic vetítésekor nem volt ennyi szünet, amikor a Művészetek Palotájában a Wagner-napok mennek, ott nincs ennyi szünet. Az előzőből kiindulva ráadásul pontosan tudtuk, hogy mire számítsunk: kavarodás a háttérben, tanácstalanul lézengő emberek, belső vérzés az unalomtól. Az egyik vendég egyébként kedélyesen közölte, hogy ő az előző szünet alatt ellógott az ismerősével vacsorázni, de nem érzi úgy, hogy bármiről lemaradt volna. Oké, arra azért rákérdezett, hogy a bikinis kör lement-e már.

Ne, tényleg vége?

Éjfélhez közeledve szállingóztak be újra az emberek a terembe, de a szervezők nem az eredményhirdetéssel folytatták, HANEM TOMBOLÁVAL! Körülbelül tíz embert húztak ki, akik komótosan egyesével kisétáltak a színpadhoz. Aztán jöttek az elmaradhatatlan különdíjak, amiből kábé hetet osztottak ki, mi pedig ekkor már több mint négy órája szorongtunk a szépségversenyen. És akkor végre kihirdették a győztest, aki Ötvös Brigitta lett. Neki jók lehetnek az esélyei a döntőben, és ő legalább tudott angolul. Ötvös a Velvetnek elmondta, hogy nem számított a győzelemre, kisgyerekekkel szeretne foglalkozni, az alakját többek között futással tartotta karban.