A 27 éves Julia Günthel, művésznevén Zlata a világ leghajlékonyabb embere, Guinness-rekordokat tart, filmszerepeket kap, saját naptárt készít.

Ha léteznek sztár-gumiemberek, akkor a 27 éves német Julia Günthel, vagyis Zlata mindenképpen az. Amit gumiemberként el lehet érni, azt valószínűleg elérte 27 éves korára, mondjuk azt nem pontosan tudjuk, hol van ennek a karriernek az igazi csúcsa. Mindenesetre jól megél belőle, hogy igen hajlékony.

A 172 centiméter magas Zlata annyira hajlékony, hogy könnyedén belehajtogatja magát egy 50x50 cm-es kis dobozba, ráadásul tényleg nem érzi megerőltetőnek a mutatványait. A képeit elnézve leírni is nehéz, hogy milyen testrészét éppen hova hajtogatja, a lényeg az, hogy tényleg úgy mozgatja magát, mintha gumiból lenne.

“Teljesen természetesnek érzem, hogy felvegyem ezeket a pózokat. Néha kicsit kényelmetlenné válnak, ha sok ideig kell egy pózban maradnom. De azt hiszem, ez mindenkivel így van a fotózások alatt, hogy sokáig kell ugyanúgy ülni. Lemerevednek az ember izmai” – mondta Zlata a Daily Mailnek.

Zlata neve most azért került elő, mert idén Kölnben rendezik meg a nemzetközi gumiember kongresszust, aminek ő lesz az egyik sztárvendége.

Az Oroszországban született Zlata már négyéves korában észrevette, hogy mennyire szeret hajlongani, a lábát a feje mögé tenni, és hasonlók, ezért egyrészt elkezdett a tornával foglalkozni, másrészt beiratkozott egy artistaképzőbe.

„Amint elkezdtem ezzel foglalkozni, függő lettem, éreztem, hogy ez az, amit egész életemben szeretnék csinálni. Oroszországban nagy előny, ha az ember hajlékony, a torna nálunk nagyon fontos sport. De néhány lánynak nem tetszett, hogy mennyire jó vagyok” – mondta Zlata. Végül a versenysporttal felhagyott, és cirkuszi, később szólókarriert indított gumiemberként. Több világrekordot szerzett már hajlékonyságával, többek között övé az a Guinness-rekord, hogy ki tud három lufit kipukkasztani csak a hátával a legrövidebb idő alatt.

Rendes híresség módjára évek óta saját naptárat ad ki, és tavaly már filmszerepet is kapott. A Holy Motors című Leox Carax filmben volt egy kisebb szerepe. A film miatt tavaly eljutott Cannes-ba is, ahol tovább népszerűsítette magát, mert természetesen a vörös szőnyegen is tekergett.