A VIVA új hétfő esti műsorában ismét latyakban csúszhatnak Magyarország celebjei. Hamarosan megtudhatjuk, hogy énekel Sarka Kata, hogy bírja az áramütéseket Varga Viktor, vagy mit csinál már megint Győzike.

Emlékszik még valaki Majka és Rákóczi Feri műsorára, az Ezek megőrültekre? Ha esetleg barlangban lakott volna akkoriban, akkor elmondjuk, hogy ez volt az a műsor, ahol a mindent bevállaló magyar celebek csináltak magukból hülyét hétről hétre. Volt itt csúszkálás, diszkréten erotikus feladatok, vagy csak simán megalázó helyzetek. Na ezt a vonalat éleszti hamarosan újra a VIVA, a Menny a pokolba' című műsor ugyanis vállaltan alázza meg kis hazánk híresembereit.

Az egész jól hangzik, hiszen ki ne szeretné azt az olcsó szórakozást, amikor kinevetheti a nála jobban élő, de legalábbis jobb munkával rendelkező embereket. A csatorna ezúttal nem rontotta el a szereplőválasztást sem, mivel a leginkább a saját univerzumukban népszerű vendégek (Talán Attila és Bozont kiléte hosszú fejvakarást idézett elő, aztán eszünkbe jutott, hogy voltak Megasztárok az X-Faktor indulása után is), de Sarka Kata, Varga Viktor és barátnője vagy Győzike bedobásával olyan figurák is szerepet kapnak, akiknek a neve nem csak 18 év alatt mondhat valamit.

A játék maga nem bonyolult: adott a tévénél nagyjából bármikor bevethető műsorvezető-páros, Iszak Eszter és Sanyóca, akik közül természetesen utóbbi dolga az aljaskodás, Iszaké pedig az angyali mosolyok prezentálása. Ehhez sikerült egy kellőképp indusztriális hatású, de azért a szokásos vetélkedőktől nem távol álló díszlet, aminek minden apró részelte azt üzeni a nézőnek, hogy itt most aztán eszelős szívatásnak lesz szemtanúi. A páros maga kicsit olyan, mint amikor egy középiskola eminens tanulóját összeeresztik a legtrógerebb semmirekellővel, ezért néha tényleg elhittük, hogy Iszakot zavarja a figyelemhiányos Sanyóca folyamatos trollkodása.

Mellettük versenyzik két csapat, amiknek egy-egy celeb is tagja. Ők csinálnak pontokért általában elég kínos feladatokat, amik vagy viccesek, vagy gusztustalanok. Arra azért a készítők figyeltek, hogy az igazán megalázó részeket a civil játékosok kapják, míg a bulvár büszkeségei általában inkább egy vicces osztálykirándulásos vetélkedő szintjén maradjanak. Azért így is becsúsznak olyan pillanatok, amikor jóízűen röhöghetjük ki a címlapokon szereplő semmittevőket: Sarka Kata éneklése például egyértelműen médiatörténeti pillanat, de a többiekhez képest nagyon laza Varga Viktor is megszenvedett rendesen azzal, hogy a speedfitnesshez használatos géptől kapott áramütéseket a testébe. Nem hagyhatjuk ki persze Győzikét, aki hosszú évek csendjét töri meg idén ősszel, hogy újult erővel csináljon magából hülyét kamerák előtt, de sokat várhatunk a 16 évesen még mindig 12-nek kinéző VIVA-s műsorvezető Random Marci, és a ki tudja, hány évesen még mindig 12-ként viselkedő Fekete Pákó egymás elleni harcától is.

Az is kiderült, hogy a magyar celebek tényleg csak kevés dologtól undorodnak igazán: a hatodik Megasztár győztese, Radics Gigi kígyóval a testén énekelt, Tolvai Renáta pedig az elég nagy testű szöcskék közé rakta be a kezét egy dal erejéig. A Menny a pokolba' a néha kicsit lagzis feladatai ellenére is felüdülés a tonnányi olyan műsor között, amik leginkább csak azt próbálják bemutatni, hogy mennyire tökéletes emberek már ezek a celebek, ami a VIVA szirupos világában már bőven elég ahhoz, hogy ne kapcsoljunk el azonnal.