Mi lehet most Meg Ryannel? Egy időben aranyat ért a stúdióknak, és ő számított a könnyed romantikus komédiák királynőjének olyan filmeknek köszönhetően, mint a Harry és Sally, a Joe és a vulkán vagy A szerelem hullámhosszán. Az utolsó emlékezetesebb filmjeit viszont több mint tíz éve forgatta, és csendben hátrébb lépett a rivaldafényből. Az egyik amerikai lap megpróbált utána járni.

A People magazin címlapsztoriként foglalkozott az ötvenegy éves színésznővel, aki állítólag tudatosan fordított hátat a filmezésnek, hagyta el Hollywoodot, és költözött inkább New Yorkba. "Los Angeles csak a filmekről szól, New York viszont ennél sokkal többről, ahogy Meg is" – nyilatkozta a lapnak Delia Ephron, a színésznő egyik barátja. Ő úgy tartja, hogy New York ráadásul meg is változtatja az embert. Meg Ryan ugyanis nyugodt életet él nyolcéves lányával, Daisyvel, és pasijával, a rocker John Mellencamppel.

A színésznő akkor kezdett távolodni a rivaldafénytől, amikor elvált férjétől, Dennis Quaidtől, akivel tíz évet voltak együtt. A válás oka egyébként az volt, hogy mindketten hűtlenek voltak egymáshoz. A színésznő 2008-ban beszélt először nyíltan arról, hogy a Túszharc című film forgatása közben kavartak Russell Crowe-val. Akkor azt mondta az InStyle magazinnak, hogy fájdalmas, de felszabadító érzés volt, hogy Amerika üdvöskéjéből egy megbélyegzett nő lett. "Teljesen szabad voltam. Nem kellett azzal foglalkoznom, hogy mások mit gondolnak rólam."

A People magazin információi szerint mostanában Ryan mindent meg is tesz, hogy ne is ismerjék fel. Hiába fordított hátat ugyanis a filmezésnek és a sóbiznisznek, a paparazzók még mindig ott várakoznak a lakhelyük környékén, hogy elcsípjenek egy pillanatot. Ahogy egyébként korábban megjegyeztük, sajnos a színésznő eléggé szétesett a visszavonulás éveiben, úgyhogy annyira azért nem is kell rejtőznie ahhoz, hogy ne ismerjék meg. A filmezést ugyan látszólag a kétezres elején hanyagolni kezdte, de 2003-ban azért még meztelenkedett egyet a rajongóinak.