Az énekesnőnek néhány poszttal sikerült magára haragítania Sinead O'Connort is, aki csak anyai tanácsokkal akarta ellátni. Második levelében már nem kedveskedett az Cyrusnak, szerinte számára is egyenes az út az őrületbe. Üljön gyorsan az internetes világháló elé, most kezdődik a buli!

Nagyon úgy tűnik, hogy minden kritika és óvás ellenére, Miley Cyrus elérkezett ahhoz a ponthoz, ahonnan már nem lehet visszafordítani az eseményeket. Aki annak idején élvezte Paris Hilton, Britney Spears vagy Charlie Sheen ámokfutását, most előkészítheti a popcornt. Amikor Cyrus a VMA-re egy polgárpukkasztó előadással készült, akkor még minden rendben lévőnek látszott, elvégre erre való a VMA - hülye, aki felszisszen erre. Amikor kijött a klipje, amit külön el kellett Twitteren magyaráznia, akkor kicsit remegett a léc, hogy lehet, hogy Miley Cyrus tényleg komolyan gondolja a felnövéssel kapcsolatos maszlagot, amit a sajtó próbál belemagyarázni a látottakba. Aztán megjelentek Terry Richardson képei, ami önmagában még mindig nem jelentene semmit, a szeretve tisztelt Mihalik Enikőnek kéthetente vannak hasonló dobásai.

Csakhogy mindez egyrészt nagyon gyorsan történik, menedzser legyen a talpán, aki tényleg átlátja a dolgot, másrészt beszállt a buliba egy másik bolond énekesnő, Sinead O'Connor is. És ezek a bolondok általában viszonylag makacs emberek, úgyhogy valószínűleg sokáig garantálva lesz a szórakozás. Ahogy Cyrus Rolling Stone-os interjújából kiderült, O'Connor volt a fiatal énekesnő egyik példaképe. Erre az énekesnő felbátorodott, írt neki egy hosszú levelet, hogy nagyon aggódik érte, és teleszórta hasznosnak gondolt életvezetési tanácsokkal. Olyasmikkel, minthogy ne játssza a ribancot, és rúgjon ki mindenkit, aki arra ösztönzi, hogy kurválkodjon. Bármekkora példaképe is volt O'Connor, Cyrus végül nekiment az énekesnőnek: Twitteren posztolta azt a képet róla, amin eltépi a pápa fotóját. És még nincs vége!

Miley Cyrus ugyanis nem állt meg ennyinél, nem szarakodott a válasszal, egy másik posztjában gyakorlatilag bolondnak is nevezte az énekesnőt azzal, hogy Amanda Byneshez hasonlította. Ahogy korábban is írtuk, az említett színésznő az elmúlt hónapkban elvileg teljesen bekattant (csak a celebség egyik alsóbb lépcsőfokán állt, így nem lett belőle akkora botrány): eleinte csak furcsa érzelmi kitörései voltak, aztán meggyújtotta a kutyáját, szétverte a Ritz egyik lakosztályát. Viszonylag rövid úton odáig jutott, hogy nyár végefelé már a szülei vigyáztak rá. Az ügyvédje nemrég jelezte, hogy képtelen bíróság elé állni az ittas vezetése miatt. A legutóbbi hírek szerint pedig a kórházból egyből elvonóra került. Cyrus mindemellett előszedte azokat a posztokat is, amikben O'Connor pszichiátert keresett magának.

Ezek után viszont O'Connor se maradhatott adósa Miley Cyrusnak, rögtön össze is dobott egy válaszlevelet, ami korántsem az anyai aggodalom hangján szólal meg. "Miley, komolyan, ki fasz adja neked a tanácsokat? Csak azért, mert belém kötni még nagyobb hülyeség, mint prostiként viselkedni, aztán feminizmusnak nevezni" - felelte az énekesnő. "Van bármi fogalmad arról, hogy milyen hülye és veszélyes dolog az, ha valakinek a betegségén gúnyolódsz?" - kérdezi később. Aztán arról ír, hogy semmi kétsége nincs afelől, hogy egy nap majd Cyrus is hasonló mentális gondokkal fog küzdeni, amiben egyébként nekünk sincs hirtelen sok kétségünk. "Az út, amire léptél, csak erre vezethet, hidd el nekem." A levél ennél hosszabb persze, de nagyjából ennyi vonatkozott belőle Cyrusra. O'Conner aztán be is perelte állítólag a lányt.