A mentorok is azzal biztatják a szárnyait bontogató énekest, hogy itt az idő, hogy új fejezetet nyisson az életében. Kitörlődhet-e vala, hogy Krasznai pornózott? Valószínűleg nem, viszont elég jók az esélyei arra, hogy az emberek legalább ne, vagy csak nagyon keveset foglalkozzanak vele. Ehhez persze nagyon király énekesnővé kell válnia, és persze nagyon észnél is kell lennie.

Mielőtt a színpadra lépett volna az X-faktorban, bevallotta, hogy pornózott. Mint mondta, korán független akart lenni, és ehhez nagyon gyorsan pénzre is szüksége volt. "Ami volt, az megtörtént, és mindig van lehetőség változtatni" – mondta Krasznai, amikor bemutatkozott a műsorban. Hogy ez tényleg így van-e, az néhány éven belül kiderül. "Talán kicsit naiv voltam, felelőtlen és feszegettem a határaimat" – magyarázta, majd később hozzátette, hogy megszokott egy bizonyos életszínvonalat, ezért nehéz volt számára abbahagyni a filmezést. Azóta viszont már minden kapcsolatát megszakította ezzel a világgal, és hatalmas lehetőségnek tartja a műsort.

Akik még próbálkoznak

Rossz hír Krasznainak, hogy eddig senkinek nem sikerült megszabadulnia ettől a bélyegtől. És hogy miért, azt legjobban Sasha Grey fogalmazta meg a Velvetnek. Azért, mert mindig lesznek olyan emberek, akik ellenségesek lesznek vele szemben, és ezek mindig előszeretettel fogják felhánytorgatni ezeket a dolgokat, úgyhogy a legjobb, amit egy pornós tehet, ha nem vesz róla egy idő után tudomást. Sasha Grey hivatalosan 2011-ben vonult vissza, volt zenekara, szerepelt menőnek számító sorozatban, dolgozott rendezőzsenivel és most saját könyvet jelentetett meg. Mégis mindenki úgy tekint rá, hogy ő a pornós, aki popkulturális jelenséggé vált.

Mellette érdemes megemlíteni Aleska Diamondot is, aki az utóbbi időben rengeteg mindenbe belefogott – valószínűleg azért is –, hogy ne pornósként tekintsenek rá. A topless időjárás-jelentés még nem számít komoly elrugaszkodásnak, azonban a fitneszmodelles karrierépítgetés és a rádiózás már jobb próbálkozásnak tűnik. A modellkarrier ráadásul határozott életmódváltással is együtt jár, így Diamond rendszeresen posztol a különböző egészséges ételeiről és italairól, amikkel igyekszik feltölteni a szervezetét. Emellett sikerült cuki mémmé is válnia. Bár még csak az út elején jár, úgy tűnhet, hogy valamennyire mégiscsak sínre került az élete.

Mégis van remény?

Velük ellentétben Krasznainak ebből a szempontból hatalmas mázlija, hogy pornósként nem volt valami kiemelkedő, így a nézők többségének – hacsak nem ilyen-olyan műgyűjteménnyel rendelkeznek – nem az az első és meghatározó benyomása róla, hogy valaki csúnyán ellátja a baját, hanem hogy a válogatáson kissé megszeppenve bejelenti a felnőttfilmes múltját. Innen azért valamivel könnyebbnek tűnik felállni, mint abból a helyzetből, amikor mindenki az ország egyik kiemelkedő pornósának tart valakit. Azzal ráadásul, hogy mindezt ő maga közölte az elején, sikerült persze valamennyire a balhéra éhező média és közönség lába alól is kihúzni a talajt.

És hogy mire lehet érdemes figyelnie? Hát arra, hogy ha az X-faktor valamiért mégse jönne be, akkor se aprózza szét magát. Sasha Grey esetében is – annak ellenére, hogy valami homályos popkulturális jelenséggé vált – gyanús, hogy mennyi mindennel foglalkozott már, ahelyett, hogy egy valamire koncentrált volna. Ettől olyan érzése támadhat az embernek, mintha elkeseredetten, kapálózva küzdene azért, hogy bebizonyítsa, hogy ő milyen sokrétű, és hogy mennyi mindenre képes. Így hát, ha Krasznai az éneklést választotta, akkor próbáljon meg az énekléssel boldogulni, szerezze meg az érettségijét, és addig is válasszon csendes eladói állást.