Kasza Tibi show-ja mellett még csak-csak elmentünk, de Sebestyén Balázs és Vadon János új tévéműsora annyira erősre sikeredett, hogy muszáj gyűlölködnünk egy kicsit. Mi a legrosszabb idén ősszel a tévében? Minél rosszabbnak tartja a műsort, adjon rá annál több pontot!

Édes élet

A Tv2-n fut az idei ősz egyik legtöményebb celebrealityje, az Édes élet, ami ugyan megy már egy pár hete, de még mindig nem fogtuk fel. Több celeb életét követi a műsor párhuzamosan, az egész gyakorlatilag olyan, mintha egy csomó műsor trailerét összevágták volna egy egész valamivé. A dekadencia szempontjából vannak értékelhető pillantai: Berki Krisztián és élete szerelme, Pamela életének bemutatása, mert az tényleg annyira szürreális, hogy ilyet még a magyar tévében nem láttunk. De például ki kíváncsi Gombos Edina életére? De tényleg.

Kasza!

Kasza Tibi műsorát a Super Tv2-n egy dolog menti csak meg, hogy Sebestyén Balázsék műsora talán még ennél is szarabb. Hiába promózzák minden második reggel a Tv2 reggeli műsorában a Kasza!-t, és próbálják úgy beállítani, mint valami tényleg szórakoztató dolgot, azt tuti nem tudják átverni, aki egyszer akár csak egy percre is a műsorra kapcsolt. Nézzék meg ezt a viccesnek szánt kis videót, ha nem értik, miért gyűlöletes a Kasza!

Szerelem a láthatáron

Nagyon pörögnek ebben a szezonban a realityk, természetesen a Viasat is próbálkozik. Ők idén ősszel egy celebes társkeresős műsort indítottak el, ami a Szerelem a láthatáron, és jelentkezzen nálunk a szokott címen bárki, aki képes volt az elejétől a végéig megnézni akár csak egy adást is. Bizonyítékot kérünk! Bemondásra nem ér! Az egészben talán az a legrosszabb, hogy iszonyú spontánnak akar tűnni a dolog, a résztvevők például webkamerán keresztül kommunikálnak egymással. De közben elképesztően művi az egész. Például kinek van olyan webkamerája, ami tökéletesen bevilágított képet küld ki a világba? Mondjuk ebben a nagy, a modern kor kihívásainak megfelelni próbáló műsorban talán az volt a legjobb rész, amikor egy nagy közös webkemezéskor valaki berakott egy számot, és nem elindította Youtube-ról az aláfestőzenét, hanem hozott konkrétan egy kazettás magnót, és kazettáról játszott le egy Beyoncé-számot. Szerintünk nem is lehet kazettán kapni Beyoncét.

Sztárban sztár

Érthető, hogy a Tv2 nem akarta a főcsatornán elsütni a Kasza!-t, oda valami még ennél is ütősebb, nagyszabású showműsor kell. Így ott próbálkoznak a Sztárban sztárral, ami arról szól, hogy énekesek valamilyen más énekest utánoznak. Igen, a Tv2 visszanyúlt 15 évet, és az első nagy tehetségkutatós sikerét, a Kifutót próbálja most meglovagolni, azzal a különbséggel, hogy az abban induló előadók akkor még nem voltak híresek (például Pély Barna, Dolhai Attila), amikor jelentkeztek a műsorba. A Sztárban sztárban viszont elvileg már befutott előadók csinálnak magukból hülyét. Ha valaki bírja a tátikát, ezt is biztos szereti. Azért elég sokat elmondt a Sztárban sztárról, hogy az itt is látható Feke Pál-produkció volt a műsor egyik legszórakoztatóbb előadása.

Vundersőn és zuperszexi

A Kasza!-val szemben ezt a műsort a csatorna nem próbálta meg eldugni valamelyik fiókcsatornájára. Míg a Tv2 a maga módján nem áll ki teljes mellszélességgel a szörnyszülöttje mellett, hiszen csak a Super Tv2-n látni, addig az RTL Klub büszkén vállalja Sebestyén Balázs és Vadon János közös csodáját, amiről még csak azt sem lehet megmondani, hogy milyen műsor pontosan. Egyébként az RTL Klub vasárnap este, amikor bemutatták a műsort elég komoly ívet húzott az X-Faktor – Vundersőn és Zuperszexi – A vikingek titka trióval. Nem tudjuk, a Vundersőn és Zuperszexi melyik elemét emeljuk ki, de például ehhez a Nemzeti Dohányboltos kis nem is tudjuk mihez képest a Sas-kabaré a Monty Python és Eddie Izzard tehetséges szerelemgyereke.

X-Faktor

Az RTL Klub legnagyobb dobásának két óriási előnye van minden más szörnyűséghez képest. Az egyik, hogy annyira régóta visszatérő elem, hogy mindenki pontosan tudja, hogy mire számíthat, amikor erre kapcsol. A másik, hogy benne van Alföldi Róbert, aki nagyon jót tett az egésznek. De hiába jó ő, és próbálja a hátán elvinni az egészet, nem tudja például megmenteni a műsort attól, hogy mondjuk a teljes aránytévesztésben élő Szikora Róbert megszólaljon, és egekig magasztaljon még az R-Gonál is sokkal felejthetőbb produkciókat a tehetségkutatás jelszava alatt.