Agydaganattal küzdött egy kisfiú, de az orvosok addig halogatták a kezelését, míg késő nem lett. Mindez két hónappal azután következett be, hogy Katalin meglátogatta, és derűsen játszott vele. A hercegné egy szívhez szóló levélben búcsúzott a gyerektől.

Addig halogatták egy négyéves, agydaganattal küzdő fiú kezelését egy colchesteri kórházban, míg bele nem halt a betegségbe. Mackenzie Cackettnél 2011 februárjában fedeztek fel rákot, hét hónappal azután, hogy először mentek el vele a háziorvoshoz, miután hányingere volt és fejfájásra panaszkodott. Ezt azonban nem követte semmilyen kezelés. 2012 januárjában egy újabb daganatra bukkantak és négy hónappal később belehalt a betegségbe. A halála előtt két hónappal Katalin hercegné is meglátogatta, aki levelet is írt a gyászoló családnak, amit a Daily Mail most közölt.

"Kedves James és Danielle! Mélységesen elszomorodtam, amikor értesítettek Mackenzie haláláról. Hatalmas megtiszteltetés volt találkozni vele. Lenyűgözött a bátorsága, a benne lakozó erő és a csodálatos humora. Mindig szeretettel fogok gondolni arra, hogy mennyire szerette Spongyabob Kockanadrágot, hogy milyen ragyogó mosolya volt. Fogadják legmélyebb és szívből jövő részvétem: Katalin" - írta a hercegné a szülőknek. A találkozásukról fotó is készült, amit ide kattintva tekinthet meg. A hercegné a képen a fiú ágya mellé hajolva derűsen szemléli, ahogy a Super Marióval játszik.

A kórházzal kapcsolatban azóta vizsgálatok folytak, és kiderült, hogy nem Mackenzie Cackett volt az első, akinek ilyen sokáig halogatták a kezelését. Volt olyan beteg, akinek majdnem négy hónapig csúszott az életmentő kezelése, miközben a törvények szerint egy hónappal tovább senkit nem várakoztathatnak, ha az orvos műtét, kemoterápia vagy sugárkezelés mellett döntött. "Szörnyű belegondolni, hogy hányan szenvedhettek itt" - nyilatkozta a lapnak Danielle Uren, a fiú anyja. "Nagyon szomorú, vajon mi fog még kiderülni?" A kórház eddig annyit ismert el, hogy valóban vétettek adminisztrációs hibát a fiú esetében.