A színésznő új filmjében olyan nőt alakít, akit kiborít szerelme pornófüggése, de amúgy nincs baja a műfajjal. Néha kicsit sír, hogy túl szexi a komoly szerepekhez, de azért nem szokott nyafogni, amikor éppen a világ egyik legjobb nőjének nevezik.

Scarlett Johansson a májusi, amerikai Marie Claire címlapjáról átkerült a brit kiadás decemberi címlapjára, ami egyébként a nemzetközi női magazinok kiadásában bevett gyakorlat, olykor vicces eredményekkel. De itt most nem a szép, vörös csipkeruha (további képek itt) miatt érdekes Johansson, hanem mert a képek köré kombináltak egy kis promóciót is új filmjéhez (Don Jon, egy pornófüggő csaját alakítja), emiatt pedig a szexfilmekről is beszélt.

„Azt hiszem, a pornót is, mint minden mást, lehet élvezni. Mind a férfiaknak, mind a nőknek hasznos lehet" – idézi a 28 éves színésznő meglátásait a Daily Mail. Persze azt is gyorsan elmondta, hogy nem szabad túlzásokba esni, de ennél többet, például, hogy melyik a kedvenc pornója, vagy ilyesmi, már nem kérdezett tőle a női magazin, mert nekik a közszolgálat, az smafu. (Nekünk viszont nem, itt ajánlunk is ötöt.)

Szerencsére azonban van néhány forrás, ami kicsit képbe helyezi az egyszeri érdeklődőket Johansson szexhez való viszonyulásáról, ami nem csak a scarlettjohanssonozásnak nevezett meztelenfenék-villantásban merül ki. Szintén a Marie Claire emelte ki tőle például egy összeállításban a következő idézetet: „nem kell soványnak lennem a szexiséghez", amivel csak egyetérteni lehet, sőt, minél több, annál jobb. (Alábbi galériánk annak apropójából készült, hogy év elején a művésznő nagyon sokat fogyott.)

Az IBTimes tulajdon szexi mivoltáról kérdezte, amire így válaszolt: „a való életben nem hinném, hogy tudatosabban lennék feminin vagy szexuális, mint más nő. Mármint nem szoktam jártamban-keltemben azt érezni, milyen érzéki vagyok".

Korábban arról is beszélt, hogy fél, szexisége miatt nem kapott vagy kap meg néhány jó szerepet (a Hitchcock esetében ez pont nem így volt). Tény, hogy a popszakma vizuálisan most eléggé a kurvulásról szól, és az erotika ünneplésének visszaszorításában az sem játszik Johansson kezére, hogy állandóan szerepel a világ legszexibb nőinek listáján (bár távol állunk attól, hogy ezért sajnálni kezdjük), a közelmúltban éppen az Esquire tette listája első helyére. Erről akkor azt mondta: „hát tudod, igyekeznem kell. 28 éves nő vagyok a filmiparban, nem? Hamarosan csak anyaszerepeket ajánlanak. Aztán annyi. Ez ellen munkával kell védekeznem – színházzal, pdorucerkedéssel, meg ezzel az Esquire-dologgal. Gondolom, elég vértelenül hangzik." 

Bizony. Ennél azért sokkal érdekesebb volt, amit az Allure magazinnak nyilatkozott, még 2006-ban: „A közvélekedéssel ellentétben nem fekszem le fűvel-fával. Úgy tűnik, mintha széles körben tartaná magát az a tévhit, hogy én valahogy szexuálisan elérhető vagyok – ez persze nem azt jelenti, hogy nem lennék széles látókörű a szex terén." Széles látóköre bizonyítéka lehet, hogy akkortájt még évente kétszer járt nemibetegség-szűrővizsgálatokra.