A Babavilág műsorvezetője egy héttel harmadik szülése után már minden régebbi ruháját magára tudta húzni. Férjével még nem adtak nevet első közös gyereküknek, ezért csak Bébikének becézik a fiút, aki nyugis és kiegyensúlyozott, éppen ezért Szekeres Nóra bizakodó és merész: nemsokára ismét forgatják az adásokat, amikben el sem kell mozdulnia az újszülött mellől.

Már három hetes Szekeres Nóráék október 27-én született kisfia, aki átmenetileg a Bébike becenevet kapta a családban, szülei ugyanis még gondolkodnak a tökéletes keresztnéven. A TV2 Babavilágának háromgyerekes műsorvezetője bírja a strapát, olyannyira, hogy azt tervezi, hamarosan újra munkába áll.

Kétségtelenül szerencsés alkat: a szülést követően két óra pihenés után már a saját lábán ment a kórházi szobájába, és a felszedett kilók leadásával se volt sok gondja: "12.5 kiló szaladt fel, és egy héttel később már minden ruhába belefértem, amit korábban hordtam. Hogy a szoptatás vagy az állandó készenléti állapot hatott-e így rám, azt nem tudom" –  mondta a Velvetnek. Ami pedig a szülést illeti, az egykori kölyökidős nem volt szívbajos, végül is ez volt a harmadik várandóssága.

Elfolyt a magzatvíz, lefeküdtek aludni

"Szombat este (október 26-án) a két nagyobbal, Miluval es Noával mézeskalácsot sütöttünk, amikor a magzatvízzel megérkezett az első jel" – mesélte a Velvetnek Szekeres Nóra. "Na, ilyenkor a filmekben észtvesztve rohanás a kórházba, és korábban én is így tettem, de ezúttal nem siettem sehová" – magyarázta Szekeres Nóra, aki a szülésfelkészítésen megtanulta, hogy amíg nincsenek erősödő fájások, nem kell sietniük.

" Le is feküdtünk aludni, én azért már csak félálomban töltöttem az éjszakát, de úgy voltam vele, így jobban kipihenjük magunkat, úgysem lesz ebből még semmi. Aznap éjjel volt az óraátállítás, így mindenki frissen ébredt már 7-kor, amikor is megkértem őket, hogy készülődjenek, mert azt hiszem, most már eljött a mi időnk. Amíg a doktorom megvizsgált és előkészültem, elküldtem a többieket reggelizni, mert éhes emberekkel nagyon nehéz, és mire visszaértek, addigra mar a nagyszülők is ott voltak. Kihasználtam minden lehetőséget, ami adott volt, a labdán át a kellemes meleg zuhanyig, aztán meg kisétáltunk a váróba 11-kor egyet beszélgetni a családdal. A visszaút már nem volt egyszerű, de 25 perccel később már a karjaimban tarthattam a kisbabánkat" – számolt be a szülés körülményeiről a műsorvezető. Az eseménynél üzletember férje is bent volt.

Nem bírja az öltöztetést

A kötelező gyerekorvosi vizsgálat után Szekeres nagyobb gyerekei is megnézhették öccsüket. A találkozás nem volt reakciómentes: Milu elsírta magát, Noa pedig úgy bánt a babával, mint egy hímestojással, nehogy baja legyen. "Az első pillanattól hordozzák, büfiztetik, szórakoztatják, szeretgetik. Úgy érzem, a baba nagyon jól járt velük" – magyarázta Szekeres. Elmondása szerint ekkora korkülönbséggel teljesen másképp élik meg dolgokat, mint annak idején Noa tette másfél évesen, Milu érkezését követően. A műsorvezető mindemellett természetesen odafigyel, hogy továbbra is mindenki érezze a saját fontosságát. 

Férje úgyszintén ügyesen bánik a kicsivel, nem esik kétségbe egy pelenkacserétől, a fürdetést pedig kifejezetten kedveli. A becenéven hívott kisfiú napról napra egyre többet árul el magáról: egyelőre higgadt kisfiú, a fenéktörléstől és az öltöztetéstől viszont teljesen kiborul. 

Három hete szült, de lassan újra forgat

Mivel a Babavilágban előre leforgatták a novemberi adásokat, így a hónap végéig azok a részek mennek, amikben a műsorvezető még terhes volt, ám már készülnek a következő felvételre, ami lassan esedékes lesz. "Nagyon rugalmas a stábunk, így el sem kell mozdulnom a baba mellől" – tette hozzá Szekeres Nóra, aki állandóan összegzi magában a tapasztalatokat és keresi az alternatívákat.

"Két dolgot már biztosan tudok: az egyik, hogy nem kell teljesen kicsinálnom magamat ahhoz, hogy a baba jól érezze magát. A másik, hogy eleve négyen voltunk, amikor ő megérkezett, ami azt jelenti, hogy egyrészt sokkal több segítégem van, másrészt alkalmazkodni sem ártana a többiek életéhez. Nem lehet minden ad hoc, kell egy rendszer, ami kényelmes és kiszámítható mindannyiunknak. A feladat számomra az, hogy ezt valahogy kitaláljam és navigáljam."