Fernanda Tavares igazán szórakoztatóvá tette a Pirelli ötvenedik naptárkiadásának örömére szervezett ünnepségét: a brazil modell végigszerencsétlenkedte a fotózást. Hol úgy nézett ki, mint akit görcs rángat, hol meg úgy, mint akinek nagyon viszket.

A Pirelli nagy milánói hejehujával ünnepelte meg, hogy a kultikussá vált naptáruk ötven éves lett. Ezen egykori naptárlányok, és más menő modellek vonultak fel, de az egész bulit elvitte Fernanda Tavares brazil modell – akiről most hallottunk először, de örökre megjegyeztük a nevét.

Olvasták a Dívány cikkét a celebek villantáskényszeréről, meg az átlátszó ruhákról? Valószínűleg Tavares is azzal vált nevetségessé, hogy kénytelen volt egy nagyjából átlátszó, eszelősen felhasított ruhában végigparádézni a fotósok előtt, de a teljesen praktikátlan darabban alig tudott lépni. De ha sikerült is neki, akkor is alig úszta meg, hogy kilátsszon a feneke, vagy szemből a bugyija.

Rajta kívül is válogattunk képeket az est szereplőiről, akik kevés kivétellel úgy érezték, hogy mindenképpen ki kell tenniük valamijüket, hogy örökre nyomot hagyjanak a bulvárban. Engedünk kimondatlan kérésüknek, már csak azért is, mert Mihalik Enikő is ott volt.

Az olasz gumigyártó cég egyébként dobott egy nagyot: az ötvenedik évforduló örömére kiadják az 1986-os, eleddig kiadatlan naptárat. Ezt Helmut Newton fotózta, a képek egy részét itt tekinthetik meg. Ha aggódtak volna: abban az évben is jelent meg naptár, de a vállalat brit részlege Pert Sternt kérte fel a fotózásra, míg az olaszok Newtont. Végül Stern képei kerültek a hivatalos változatba, ezeket pedig idáig őrizgették. (Viszont nem jelentették be hivatalosan a teljes névsort, hogy kik szerepelnek a 2014-esben.)

A fotók érdekessége, hogy mostanában szupermodellek feszítenek ezeken a képeken, akkortájt viszont ez nem volt feltétel. Az archív cicázás miatt tehát nem tudni biztosan, hogy kiket látunk majd domborodni a jövő évi naptárban, bár mint a Huffington Post írja, annyit tudni lehet, hogy a fotókat Peter Lindbergh és Patrick Demarchelier készítették.A felkért modellek közt szerepel Helena Christensen, Karolina Kurkova, Alek Wek, Miranda Kerr, Alessandra Ambrosio és Isabeli Fontana