A játék neve George és királyi ruhába van bújtatva, a gyártója viszont tagadja, hogy a babának bármi köze is lenne Vilmos herceg és Katalin hercegné fiához. Persze ez nem csoda, hiszen a Lord Chamberlain Hivatal szigorú szabályokat hozott a gyártók ellen, akik a gyerek születéséből akarnak hasznot húzni.

Egy német játékgyártó cég piacra dobott egy babát, ami látszólag György herceg életnagyságú mása. Még éppen időben a karácsonyi szezonra. Az ijesztő szemű babát mindenki megkaphatja egy nem annyira szerény 47,99 fontos (16 ezer forintos) összegért - írta a stylelist.com.

György baba egy Union Jack-es rugdalózóval és egy arany mintás cumival kapható. A Zapf Creation nevű cég mindemellett azt állítja, hogy a babát nem egy György herceg hasonmásnak szánták. "Ez nem kifejezetten egy „György herceg baba”, hanem inkább egy kiegészítése a Baby Annabell kollekciónak, mint testvére, György." Hozzátették, hogy a baba elnevezése csak tükrözi a György keresztnév népszerűségét és hogy a királyi baba fejedelmi témájú ruhát visel.

A védekezés, hogy a babát nem a Cambridge-i herceg és hercegné fiáról mintázták valószínűleg azért ennyire heves, mert a Lord Chamberlain Hivatal szigorú szabályokat hozott a gyártók ellen, akik György herceg születéséből akarnak hasznot húzni. Megállapítást nyert azonban, hogy a babát (amely a legtöbb szempontból azonos a vállalat egyéb babáival) 10 fonttal drágábban árulják. 

Ön szerint ez György herceg hasonmása?