Akár nyomatékosítás, provokáció, vagy csak egy jó adag reklámként használják, a meztelenség az egyik legbiztosabb eszköz, ami a művészeket vitatottá teszi. Miközben Kim Kardashian Kanye West előtt vetkőzik a Bound 2 videójában, a dazeddigital.com összeszedett néhány klipet, amelyekben meztelenséggel provokálnak.

D'Angelo – "Untitled"

D'Angelo ódája arról, hogy ne legyünk érdektelenek, amikor valakit le akarunk fektetni, Prince és Marvin Gaye dalaiból merít ihletet – olyannyira, hogy a korabeli kritikusok szerint az ő dalszövegeiket csiszolta át egy lassú számmá. Az alábbi videó, amelyet Paul Hunter rendezett, lassan pásztázza körül D'Angelo izmos, tetovált testének minden négyzetcentiméterét. Egy YouTube megjegyzés a következőképpen összegzi: "Ennek a pornónak kellemes zenéje van!"

Britney Spears – "Womanizer"

A Toxic videó spirituális folytatásának szánt Womanizer azt mutatja be, hogy Britney Spears továbbra is élvezi különböző parókák viselését, miközben behatol egy irodaházba, hogy kidobja hűtlen szeretőjét. Az énekesnő a videó java részét teljesen meztelenül tölti a gőzfürdőben, nyilvánvalóan válaszul arra, hogy a média kritizálta a testsúlygyarapodása miatt.

Björk – "Cocoon"

Habár a Pagan Poetry-hez készített botrányos videó után (amiben Björk orális szexet imitál) a Cocoon szürreális videója határozottan nyugodtabb, az MTV még így is betiltotta. A gésa-szerű frizurát viselő Björk körbetekeredik piros szalagokkal, amik a mellbimbóiból repülnek ki, és közben az indákkal játszadozik, amíg teljesen be nem bábozódik.

Is Tropical – "Dancing Anymore"

„Vicces, hogy az emberek szívesebben látják, amint lelőnek valakit, mint egy meztelen, számítógépes nőt,” mondta Simon Milner, az Is Tropical egyik tagja, miután a zenekar Dancing Anymore-hoz készített videója be lett tiltva túlzott meztelenség miatt. A videó egy francia srác fantáziáit mutatja be, miközben egy gazdag francia nő házát felügyeli.

Lady Gaga – "The Abramovic Method"

A szerb előadóművész Marina Abramovic, Kickstarter-kampányához (amellyel egy "interdiszciplináris előadó-és oktatási központ” létrehozásához gyűjtött) készült videóban Gaga egy nagy kristályt ölelgetve, teljesen meztelenül, lassan mormolva látható. Ez állítólag elősegíti, hogy sokkal inkább tudatában legyen testi és szellemi önmagának. Mégis, a kampány elérte a 600 ezer dolláros célt, az adományozók pedig kaptak, többek között, egy ölelést Marinától.

Sigur Rós – "Fjogur Piano"

A Sigur Rós videójában azt láthatjuk, amint Shia Le Beouf és szeretője különösen obszcén kalandokat folytatnak, többek között megkötözéssel, majdnem meztelen társastánccal és víz alatti autózással. 

Usher – "U Got It Bad"

Csakúgy, mint a szenvedélyes szélgépbe éneklés, az R&B egyik legismertebb közhelye a férfi énekes, aki eléggé liberálisan kezeli a vetkőzés-dolgot. Így van ez Usherrel is, aki a U Got It Bad-hez készített 2001-es videójában félmeztelenül forgolódik éjjel és az exére gondol (a TLC-ből ismert Chilire). 

Girls – "Lust For Life"

A szakadt San Francisco-i gitárbanda tagjai felhívták a barátaikat, szeretőiket, és a két halmaz metszetét, hogy megmutassák a testrészeiket a Lust For Life videoklipjében. Van egy csomó szőkített haj, mellek, egy Seth Bogart cameo, és az ő farka, amibe egy másik haver énekel, mintha mikrofon lenne. Sajnos majdnem az egyetlen ember a videóban, aki magán tartja a ruháit az, akit szerettük volna, ha nem – maga Christopher Owens.

Trey Songz – "I Invented Sex"

Trey Songz fekete-fehérben pettingel egy lánnyal, akit felvitt a lakására. Konkrét villantást itt nem észleltünk, az viszont meglehetősen plasztikus, ahogy bő nyállal nyalogatja az Ismeretlen lány mellét.  A fülledtség megvan, a melltartó marad.

Erykah Badu – "Window Seat"

Dallas belvárosában forgatták azt a gerilla videót, amiben Badu teljesen meztelenre vetkőzik, mielőtt fejbe lövik a füves dombnál, ahol JFK-t meggyilkolták 1963-ban. Azóta elárulta egy tweetjében, hogy ki akarta hangsúlyozni, hogy a társadalmi konformitás megbünteti azokat, akik át merik hágni a szabályokat: „A meztelen igazság erőteljes, Amerika!”

+1 Sabrina - "Boys Boys Boys"

Ha már Trey Songz potyára került a Dazed listájára, mi beteszünk egy pluszegyediket: Sabrina slágerének klipjét, amelyben a közönséget több látványos mellbimbóvillantás is lenyűgözheti.