Bár sokan még mindig hajlamosak rá valami tabudöntögető sátánfajzatként tekinteni, a Playboy már hatvan éve része a mindennapjainknak. Ennek örömére meg is emlékszünk az újság szerintünk legfontosabb címlapjairól.

1953 decemberében megjelent az USA-ban az első Playboy magazin. Az újság mostanra már leginkább arról emlékezetes, hogy ez az, amin át kell lapozni egy csomó felesleges életmódcikket a csöcsökhöz, valójában az alapító Hugh Hefnernek és kollégáinak óriási szerepe volt az ottani ellenkultúrában, de még abban is, hogy az akkor elképesztő méretű lázadásnak számító dolgok manapság a felnőtt élet elengedhetetlen részei legyenek. Manapság már nem kell titokban olvasni a takaró alatt az újságot, az éttermekben éppúgy megtalálható vendégeknek szánt olvasnivaló gyanánt, mint bármelyik havonta megjelenő magazin.

A Playboynak több nagy dobása is volt, hiszen hírességek sorai vetkőztek le a kedvükért. Az talán kijelenthető, hogy a legnagyobbat rögtön az épp ünnepelt első számmal dobták, hiszen a szexszimbólumok szexszimbóluma, Marilyn Monroe dobálta le végre minden ruháját, de természetesen nem mehetünk el Madonna, és az akkoriban minden szupermodell legnagyobbjának számító Cindy Crawford meztelenkedése mellett sem. A magazin erejére jellemző, hogy egy idő után saját gigasztárokat is tudott termelni: Pamela Anderson az egész karrierjét a Playboynak köszönheti, de Jenny McCarthy neve is maximum valamelyik amerikai büfében lenne ismerős, ha nem fedezik fel. Az idők során persze a fogyasztási szokások is átalakultak: Kim Kardashian már úgy szerepelt, hogy előtte bárki megnézhette házipornón, és Lindsay Lohan is akkor vetkőzött le, amikor már épp leszálló ágra került. Ennek ellenére ők is kedvenceink lettek. Emlékezzünk meg erről a csodás hatvan évről a Velvet tíz kedvenc Playboy-borítójával!