Nagyon régóta gyártanak a tévék kórházsorozatokat, és mindegyikben van legalább egy jócsaj. (A Vészhelyzetben ennél jóval több.) Rettentően szűk körű közvélemény-kutatásunkból összeállt a Minden Idők-lista, de ön kit talál a legszexibbnek? Ha nincs köztük, okvetlenül írja meg!

Dr. Christa Brinkmann – Gaby Dohm

A klinika női főszerepét alakító Gaby Dohm még mindig aktív színésznő: idén töltötte be a hetvenet, és tévésorozatokban kap kisebb-nagyobb szerepeket. A fénykorában MILF-kategóriás színésznő legutóbb 2005-ben játszotta el Christa Brinkmannt. És ha a fent nyíló galéria még nem elég a retrotriphez, tessék, itt a sorozat főcíme.

Dr. Elliot Reid – Sarah Chalke

A nálunk a rettenetes Dokik címen futó Scrubs egyetlen igazán állandó jócsaj dokija a Sarah Chalke alakította Elliot Reid, aki egyáltalán nem normális, de a férfi főszereplő nagyon odavan érte. (Chalke egyébként később is alakított orvost: az Így jártam anyátokkal Stelláját , aki ott is a főszereplő csaja volt.) Tessék, itt a főcím.

Dr. Jing-Mei Chen – Ming-Na Wen

Vészhelyzet Chen doktornőjét alakító színésznő jelenleg is sorozatokban játszik. És mint a fent nyíló galériából meggyőződhetnek, egyáltalán nem öregszik. Nem viccelünk, ilyen nincs, ez a nő 50 éves. A Vészhelyzet főcímét itt hallgathatja meg.

Dr. Lucy Knight – Kellie Martin

Martin nem volt ennyire szerencsés, de azért a rövid ideig szerepelt orvosnő is kap tévéfilmes és sorozatos szerepeket. Azt azért leszögezhetjük, hogy a Vészhelyzetben nagyon sok jócsaj volt, elég sokszor frissítették a stábot.

Carol Hathaway – Julianna Margulies

Jó, ő főnővért alakított, de hivatalosan a sorozat legjobb nője, hiszen végül nála kötött ki George Clooney. Margulies most is foglalkoztatott sorozatszínésznő, főleg A férjem védelmében-ben látható. (Nem lehetne szólni a fordítóknak, hogy ne ilyen béna, ragozhatatlan címeket adjanak a magyarított változatoknak? Köszike.)

Dr. Neela Rasgotra – Parminder Nagra

Nem ez volt az a sorozat, amelyben Parminder Nagra megmutathatta számtalan, kifinomult színészi eszközét, mert általában iszonyú rossz dolgok történtek vele, amelyekre értelemszerűen elkeseredetten reagált. Mindenesetre közben végig jól nézett ki, csak nagyon morcos arccal. Nem baj, mostanában is vannak szerepei.

Dr. Isobel Stevens – Katherine Heigl

És végre egy másik sorozat! Több kollégánk jelezte, hogy a Grace klinika legjobb csaja egyértelműen a dr. Isobel Stevenst alakító szőke színésznő. Nem mondhatnánk, hogy a karrierje szárnyal, amibe talán belejátszik, hogy a pletykák alaposan összebalhézott a sorozat készítőivel, mert nem tetszett neki karakteréről írt történetszál. Tessék, itt egy főcím!

Dr. Remy Hadley – Olivia Wilde

Fogadjunk, hogy a karaktere nevét nem tudták! Dr. House Tizenhármasnak becézett orvos-kollégáját Olivia Wilde alakította, azóta is rengeteg szerepet kap, és gyereket vár, gyönyörűen. Kell ennél több? Nem, legfeljebb a sorozat legelső évadának főcíme.

Dr. Allison Cameron – Jennifer Morrison

A Cameront alakító színésznő volt a House első jócsaja, amíg Tizenhármas le nem taszította a trónról (de persze rajta kívül is voltak éppen elegen). Attól még foglalkoztatják, persze. Éppen egyedülálló, de a sorozatnak köszönhette exvőlegényét, Jesse Spencert, akivel a House-ban össze is házasodtak. Menyasszonyi ruhás kép a galériában!

Dr. Lisa Cuddy – Lisa Edelstein

„Cuddy is eléggé kapna" – hangzott egy tömör vélemény, így hát listánk utolsó szereplőjeként Lisa Edelsteint csodálhatják meg, aki dr. Gregory House főnökét alakította. Persze szerepe szerint rettentően odavolt a címszereplő gonoszemberért. Most is sorozatszerepel, és nem sokat változott.

Na, ki volt a legjobb?