Sebestyén Balázs ugyanúgy, mint Istenes Bence, a VIVA tévétől robbant be az RTL Klubhoz úgy, hogy néhány év alatt a csatorna, de talán a teljes magyar kereskedelmi tévézés legmeghatározóbb műsorvezetője legyen. Sebestyén pályája talán kicsit lefele ívben mozog mostanában, kiesett a tévézésből, Istenes Bence viszont szárnyakat kapott, ő vezeti azokat a műsorokat, amiket néhány éve Sebestyénen kívül senkire sem bíztak volna. Melyikük a jobb műsorvezető?

Sebestyén Balázs és Istenes Bence pályaíve, kinézete, meg egy csomó dolga annyira hasonlít egymásra, hogy az egészen elképesztő. Még a nevük is összesen öt szótagból áll. Könnyen lehet, hogy a sikeres műsorvezetőséghez az a recept, hogy valaki ökörködjön egy zenecsatornánál, aztán menjen egy nagy kereskedelmi csatornához, közben rádiózzon egy kicsit, legyen szőkésbarna a haja és álljon öt szótagból a neve. De nézzük a dolgot egy kicsit részletesebben, aztán mondja meg, letaszíthatja-e a kihívó a trónról a bajnokot!

Pályaív

Mindketten a VIVA tévénél kezdték, de amíg Balázsnak valamivel több idő kellett, hogy az RTL-hez kerüljön, Istenes Bencének ez rövidebb idő alatt sikerült. De hát miért van műsorvezető felmenő a családban, ha nem éppen ezért? Istenes Bence apja, Istenes László leginkább autós műsorokból lehet ismerős.

Az RTL előtt/mellett mindketten komoly rajongói bázist alakítottak ki. Sebestyén a reggeli rádiós műsorával, Istenes pedig azzal, hogy elég jól beépült a VIVA tévéhez, a csatorna meghatározó arca lett, ő vezette a csatorna éves gáláját, a Cometet is. Egyébként Sebestyénhez hasonlóan most már rádiózik is, a Music Fm egyik műsorvezetője. Sebestyén az RTL egyik igazi sztárja csak olyan műsort nem kapott, amit nem akart, hiszen a Kész átverés!-től kezdve a vetélkedőkön át a különböző tehetségkutatókig majdnem mindent kipróbált, a kizárólag róla szóló Balázs-show-ról nem is beszélve még az RTL-es pályája elején. Törést talán csak a Vundersőn és Zuperszexi jelentett, ami ugyan hivatalosan is 9 részesre volt tervezve, de ez a kilenc rész sem volt diadalmenet. Ráadásul mostanában kezd kínos dolgokba belenyúltni, mint a Teczár-ügy sajátos kezelése, kicsit mintha megtorpant volna az egész pályája.

Közben meg ott ugrál a torkán Istenes Bence, persze csak képletesen, de például egészen könnyen lehet, hogy a momentán tévéműsor nélkül maradt Sebestyén nem kapja meg a januárban induló Való Világ 6-ban a műsorvezetői szerepet, hanem ezt inkább az X-Faktort meglepően jól lehozó Istenes Bence elhoppolja a tapasztalt kollégája elől.

Frizura

Talán fölösleges is belemenni abba, ki a jobb pasi kettőjük közül: az általában elegáns Balázs, vagy a mostani 16 évesek divatját követő Bence, aki még a zakója alá is kizárólag mélyen dekoltált pólót hajlandó csak hordani.

Egy dolog viszont egészen érdekes a kinézetükben. Mindkettejükre jellemző, hogy egészen idióta frizurákat kapnak a stylistoktól. Istenes Bence egy időben egyenlő volt azzal, hogy egy takonyzöld elkenődés volt a hajában a homlokánál, ha rákeresünk arra, hogy VIVA Ben, az első sornyi képtalálatban csak ilyen fotókat látunk. Sebestyén haját is nyírták már mindenhogy, mostanában visszafogottabb lett, talán a korral jár, de az biztos, hogy mindkét műsorvezetőn szeretnek kísérletezni a fodrászok.

Haverok

Balázs társasági életéről keveset tudni, viszont azon szerencsés emberek egyike, aki barátjának nevezheti Kasza Tibit, így pedig könnyű állandóan mosolyogni! Jó, persze, ez csak vicc, de a Vadon Janival való szoros kapcsolatát nem is kell külön kiemelni, elég csak a Vundersőn és Zuperszexi epikus pelenkázós jelenetére gondolni. Ilyenre csak az igazi barátok képesek.

Sebestyén kifejezetten zárkózott típus, a magánéletét nagyon óvja, hosszú ideje a feleségével él, de életének erről a részéről szinte egyáltalán nem beszél. Egyedül arról született néhány cikk, hogy a fia elég szokatlan nevet kapott, Bennettnek keresztelték, és nem tudta például, hogy mikor van a névnapja. Egyébként abban az időszakban, amikor távozott a Danubiustól, meglepően nyílt interjút adott a Velvetnek, amiben beszélt a spiritualitásáról és hasonlókról.

Istenes Bence fiatalabb, kevésbé veszi magát komolyan, nem zavarja annyira, ha nyilvánosan éli a magánéletét. Inkább a saját kortársaival lóg, elég jóban van például az X-Faktorban is megfordult Bozsek Márkkal, a Sztárban sztárban nemrég szereplő Puskás Petivel vagy éppen a mostanában megkomolyodó Fluor Tomival.

Csajok

Fent írtuk, hogy Sebestyén Balázs hosszú évek óta jelenlegi feleségével él, állítólag hűséges típus, egyáltalán nem a botrányos nőügyeiről ismert. Istenes Bencéről viszont lesz itt mit írni, mert ezen a téren jóval vehemensebb a nagy elődjénél.

Az ifjú Istenest még fűti a vére, évek óta csak celebcsajoknak csapja a szelet. Ráadásul nem is megy túl messzire, igazi férfi módra összeköti a kellemest a hasznossal, "hazaviszi a melót".

Egészen hosszú a híres, fiatal nők sora, akikkel az évek során járt, és tényleg mindegyikük valamelyik csatornához köthető, ahol dolgozott. A sor a teljesség igyéne nélkül: Kovácsovics Fruzsina (Csillag születik), Iszak Eszti (VIVA), Nádai Anikó (Való Világ és Éjjel Nappal Budapest) és Csobot Adél (X-Faktor).

Cikik

Természetesen nem két higgadt vérprofiról van szó, mindkettejük karrierjében akadtak elég ciki pillanatok, de talán ezeknek köszönhetően is váltak annyira népszerűvé, mint amilyenek.

Az ízlés kérdése, hogy mennyire égők Sebestyénre nézve a korai Megálló-felvételek, különösen az elhíresült, adásból kimaradt, Z mínuszos videók. Kínos pillanatokból az utóbbi hetekben is kijutott Sebestyénnek, amikor lazán buzizott a rádióban, majd az azóta megszűnt tévéműsorának utolsó adását ennek a magyarázásával nyitja meg. Sokáig azt hittük, hogy Sebestyén sohasem kerül be a hét lúzere rovatba, de nemrég ez is összejött neki.

Legalább ő csak mostanában kezdte el targoncával elbontani a pozitív megítélését, Istenes alapból a legmélyéről kezdte, elég csak megemlíteni a Cozombolisszal közös videoklipet. A Végre itt a nyár tényleg az utóbbi évek egyik leggyengébb magyar nyári száma, pedig elég erős a mezőny.

De Istenesnek ez sem volt elég, ezután egy saját dalt is összehozott Celebrésön címmel.

Ki a jobb?

A popkarrier felé tett első lépése rögtön az énekesi pályájának végét jelentette, reméljük, ő sem bánja, hogy nem dalszerzésből kell megélnie. De úgy tűnik, rászólhattak, hogy ilyeneket nem kéne, vagy magától rájött, úgyhogy 2013-ban már egész évben profinak tűnt.