Újabb független vizsgálat erősítette meg a színésznő apjának verzióját, miszerint mérgezés végzett a lányával. Nehézfémeket és mérgeket találtak a hajmintájában, azonban sokan kételkednek az apa és a labor szavahihetőségében.

Második tesztet is elvégeztek Brittany Murphy maradványain, és ebből kiderült, a szokásosnál több nehézfémet és mérgező anyagot tartalmazott a szervezete halálakor – írja a Jezebel. Többek között az átlagosnál több báriumot és ként találtak a hajában, ezeket az anyagokat gyakran alkalmazzák rágcsáló- és rovarirtó szerekben.

Angelo Bertolotti, Murphy apja lánya halála óta hangoztatja, hogy a színésznő nem természetes halállal halt meg, azonban csak idénre sikerült kiharcolnia, hogy laboratóriumban vizsgálják meg a maradványokat. "Brittany a mérgezés több tünetét mutatta, ám a halottkémi hivatal nem tesztelte a maradványaiban lévő mérgeket és toxinokat" – mondta a gyilkosságban hívő apa. Bertolotti szerint a hatóságok nagyon sok mindent elkendőztek, holott a lánya erős hasi fájdalmakra panaszkodott és durván hányt, mígnem leállt a szervezete. Nem vizsgálták meg a hajmintáit sem, és a testében talált különös anyagot sem. "A halálát a szőnyeg alá söpörték" – nyilatkozta Bertolotti.

2009-ben a Los Angeles-i Halottkémi Hivatal álláspontja az volt, hogy Murphy halálát tüdőgyulladás, vérszegénység és a felírt gyógyszerek okozta mérgezés okozták együttesen. Simon Monjack, Murphy férje öt hónappal később halt meg, a mérgezést leszámítva hivatalosan hasonló okokból. Az első vizsgálat eredményeit a hivatalos szervek megkérdőjelezték, de a mostani másodikat sem fogadja el mindenki, többek között Murphy anyja, Sharon Murphy is kritizálja. Egy floridai szakértő is megjegyezte korábban, hajból nem lehet messzemenő következtetéseket tenni.

A cikket kommentálhatja a Velvet Facebook oldalán.