Az egy dolog, hogy Emma Thompson 54 évesen is gyönyörű, de nagyon tehetséges színésznő is, aki tökéletes volt az Angyalok Amerikában sorozatban, akinek most került mozikba egy új filmje, aki írni is tud, és igazából minden filmet feldob, amiben szerepel. És ezen kívül is van még pár okunk arra, hogy imádjuk őt, úgyhogy olvasson tovább, ha tudni akarja, miért Emma Thompson az egyik legmenőbb színésznő.

1. Mert így néz ki

Emma Thompson 54 éves, és nagy valószínűséggel életében nem járt plasztikai sebésznél, mégis baromi jól néz ki, és szerintünk emiatt is szerethetőbb, mint mondjuk Demi Moore. A fenti kép december 9-én, a Saving Mr. Banks (Banks úr megmentése) premierjén készült – a filmben Thompson a Mary Poppins íróját, P. L. Traverst alakítja.

2. Mert tökéletesen illik gyerekfilmbe is

A Nanny McPhee - A varázsdada című gyerekfilmben ő játszotta Nanny McPhee-t, vagyis a varázsdadát, és bár a mesefilm tényleg rettenetesen bárgyú, Emma Thompson miatt egy felnőtt ember is végig tudja nézni anélkül, hogy sikítófrászt kapna.

3. Mert fel tud dobni egy unalmas angol filmet is

Alan Rickman még 1997-ben rendezett egy viszonylag unalmas filmet, a Téli vendéget, aminek főszereplője Emma Thompson volt. És akkor most valószínűleg ön is kedvet kapott ahhoz, hogy 108 percen keresztül nézzen egy havas tengerparti tájat.

4. Mert az Igazából szerelem miatta (is) a legjobb romantikus film

Bárki bármit mond, az Igazából szerelem egy élvezhető romkom, és nem csak azért, mert szerepel benne Alan Rickman, hanem mert szerepel benne Emma Thompson is, akinek a sírós jeleneténél tényleg mindenki el tudja bőgni magát.

5. Mert nem csak színészkedni tud, hanem írni is

Ugyanis ő írta az Értelem és érzelem forgatókönyvét, besegített a Büszkeség és balítélet forgatókönyvébe is, sőt a Nanny McPhee forgatókönyvét is neki köszönhetjük.

6. Mert két Oscar-díja is van

És mindkettőt meg is érdemelte.

7. Mert ha hülyeséget csinál, azt beismeri

Mikor Emma Thompson aláírt egy petíciót, amiatt, hogy a pedofíliával vádolt Roman Polanskit engedjék szabadon a házi őrizetéből, sokan meglepődtek. Majd akkor is sokan meglepődtek, mikor Thompson 2009-ben később azt kérte, azonnal töröljék a nevét, miután Caitlin Hayward-Tapp, egy akkor 19 éves diáklány egy rövid találkozó alkalmával meggyőzte a színésznőt arról, hogy rosszul döntött, mikor támogatta Polanskit.

8. Mert jobb, mint Sharon Stone

Ha nem tuda volna, az Elemi ösztön női főszerepére először nem Sharon Stone, hanem Emma Thompson volt az esélyes, de később nyilvánvalóvá bált, hogy Thompson nem alkalmas a szerepre. És ez úgy tűnik, nem is volt nagy baj, mert bár lehet, hogy emiatt nem láthattuk, hogy mi van Thompson lába között, de valószínűleg pont emiatt is lett sikeresebb és elismertebb színésznő, mint Sharon Stone.