A 2013-as év is tele volt szépségversenyekkel, egyebek mellett megválasztották a legszebb bikinis nőt, sőt, a Hooters szépét is. Összeszedtük a győztes nőket, akik közé Zimány Linda is bekavarodott valahogy. Na de ki a legszebb? 10 pontot adjon a kedvencének, egyet annak, akit a rangsor végére kíván!

01. Kárpáti Rebeka, Miss Universe Hungary

R. Kárpáti Péter 19 éves lánya az esélytelenek nyugalmával ment neki A Szépségkirálynő döntőjének, aztán mégiscsak őt választották meg a 2013-as Miss Universe Hungarynek. Kárpáti Rebeka azóta már a világversenyen is részt vett, ám kiemelkedő teljesítményt nem ért el Moszkvában, végül a legjobb 16-ba sem sikerült bejutnia. És ön szerint a magyar mezőnyben hány pontot érdemel a tízből?

02. Rákosi Annamária, Miss World Hungary

Akárcsak Kárpáti Rebeka, úgy a 22 éves debreceni lány is Hajdú Péterék szépségkirálynő-gyárában, a Szépségkirálynőben szerezte meg Miss-címét. Rákosi Annamária már 2012-ben is indult a versenyen, ám míg akkor csak a legjobb hat közé sikerült bejutnia, idén a Miss World Hungary címet is elhozta. Mint kérdésünkre akkor elmondta, nincs ebben semmi meglepő, hiszen ez alkalommal sokkal koncentráltabban készült a versenyre. A világversenyen végül nem jutott be a top 20-ba, de ön hány pontot ad neki?

03. Tímár Brigitta, Miss Intercontinental Hungary

Hajdúék műsorában osztották ki a Miss Intercontinental Hungary címet is, amit azonban eredetileg nem a 21 éves Tímár Brigittának, hanem a 2009-es Miss Earth Hungarynek, Kocsis Korinnának ítéltek oda, ám ő, ugye, visszautasította a koronát. Tímár Brigitta viszont nagyon örült a harmadik helyezésnek, és a döntő után azt is elmondta, szépségkirálynőként szeretne kampányolni a laktóz- és gluténérzékenyek mellett, mert ő is az.

04. Gaál Adrienn, Miss Dundi és Dögös

A telt nők szépségversenyén, a Miss Dundi és Dögösön két győztest is választottak: a harminc év alattiak legszebbje Gaál Adrienn lett. A fiatal nő a verseny után a Velvetnek azt mondta, titkon nagyon bízott a győzelemben. A szépségversenyre egyébként úgy akadt rá, hogy hathónapos fiának kerestet babamodell lehetőséget. Ön szerint hány pontot érdemel?

05. Debreceni Anita, Miss Dundi és Dögös

Mint az imént említettük, az óriásdekoltázsok versenyén, a Miss Dundi és Dögösön két győztest is hirdettek. Míg a harminc alattiak legszebbjének Gaál Adriennt választották, addig a harminc felettieknél Debreceni Anita győzedelmeskedett. Debreceni Anitáról nem először írtak a lapok: a Bors tavaly arról számolt be, hogy éveken át testőrként védte ismert emberek gyerekeit. Most az a vágya, hogy plus size modell legyen. Pontozzon!

06. Ollé Henriett, Miss Winterface 2013, Miss Australian Gold

Még februárban rendezték meg a Miss Winterface 2013-as versenyét, melynek győztesét aztán olyan zsűritagok választották ki, mint Berki Krisztián, Kedves Ferenc vagy Szabó Győző. A címet végül a 24 éves Ollé Henriettnek sikerült megszereznie, aki próbálkozott már A Szépségkirálynőben is. Két hónappal később egy másik szépségversenyt is megnyert: akkor a Miss Australian Gold győztese lett. Ollé akkor elmondta, egyáltalán nem számított a győzelemre, és azt is megtudtuk, még úgy egy-két évig szeretne versenyekre járni, aztán már családot szeretne vőlegényével, aki mostanra már valószínűleg a férje, akkor ugyanis már az esküvőt tervezték.

07. Vasas Vanda, Miss Colours 2013

Másodszor rendezték meg a Miss Colours kerekesszékes szépségversenyt, melynek célja, hogy felhívják a figyelmet arra: a kerekesszékes lányok is szépek és vonzóak. A második Miss Colourst a húszéves Vasas Vanda nyerte meg, aki a verseny előtt öt hónappal, egy autóbaleset következtében kényszerült kerekesszékbe. A hátsó ülésen aludt, amikor belementek egy villanyoszlopba. A lány a budakeszi rehabilitációs intézetben hallott a versenyről, ahová nyerni ment. És sikerült is neki.

08. Ötvös Brigitta, Miss International Hungary

Szeptemberben a vontatott, lassú és unalmas Miss International Hungary szépségversenyen keresték a legszebb nőt, akit kiküldhetnek a decemberi világversenyre Japánba, és meg is találták végül Ötvös Brigitta személyében. A 21 éves soproni lány több mint hat éve modellkedik, közgazdaságtudományt tanul, testét pedig futással tartja karban. 

09. Oczella Eszter, a Waterbabies 2013 győztese

Tizenöten mérettették meg magukat az októberi Waterbabies elnevezésű, külföldről eredő bikinis szépségverseny hazai fordulóján, ahol az indulók között az expornós Aleska Diamond és Sebestyén Ágnes fitneszmodell is feltűnt. Akárcsak a harmadik helyen végző Aleska Diamondnak, úgy a győztes lánynak, Oczella Eszter fitneszmodellnek is ez volt az első szépségversenyre, és ha hiszik, ha nem, nem számított a győzelemre. A döntőt decemberben tartották Floridában, ott a huszonhat versenyző közül az ötödik lett.

10. Kövesi Zsuzsa, Hooters szépe

A csalóka nevű Hooters Európa Szépe versenyen kereste legszebb hazai felszolgálóját a Hooters étteremlánc, hogy aztán a győztest kiküldhessék a nemzetközi versenyre, Las Vegasba. A 12 induló közül végül a 19 éves Kövesi Zsuzsanna került ki győztesen, akiről egyebek mellett megtudtuk, hogy fitneszmodellségre gyúr, korábban pedig 12 éven keresztül dzsúdózott. Azt is elárulta, hogy vetkőzni semmiképpen nem szeretne egyetlen férfimagazinnak sem, pedig szerintünk megtehetné. És ön szerint?

11. Hajda Eszter, Szépségnagykövet

Velvet arca egykori indulója, Hajda Eszter nyerte meg a Millenárium Teátrumban tavasszal megrendezett Szépségnagykövet-választást, és bár a verseny azért kapta ezt a nevet, hogy megkülönböztessék a tipikus szépségversenyektől, valójában épp azok forgatókönyve szerint zajlott ez is. A 19 éves Hajda Eszter 17 lányt utasított maga mögé, kérdésünkre pedig elmondta, hogy nem egy szépségversenyzős típus, ezen is csak azért indult el, mert szerinte nagyon különbözik az eddigi versenyektől. "A táborban azt tanultam meg, hogy mindenki értékes, és a harmóniát, ami a nőkben van, meg kell mutatni. Szeretném visszahozni a sportot a gyerekek életébe, és felemelni, támogatni a kisebb sportágakat" – mondta akkor.

12. Zimány Linda, Tropic Beauty modellkereső verseny

Plusz egyként az egykori Britney Spears-hasonmással, Zimány Lindával zárjuk a sort, aki azt sem nagyon tudta, hogy milyen versenyt nyert meg – de a Velvet kiderítette. Szóval a 27 éves glammodell szépségverseny helyett modellkereső versenyt nyert, ami információival ellentétben nem a Hawaiian Tropic, hanem a Tropic Beauty névre hallgat. A verseny tulajdonosától azt is megtudtuk, hogy a Tropic Beauty-n a nyertes modellek pénzjutalom mellett lehetőséget kapnak arra is, hogy a Tropic Beauty naptárában szerepeljenek. Ön szerint hány pont jár Zimány Lindának?