Ha prostituáltról szóló filmről beszélünk, szinte mindenkinek a Micsoda nő! jut eszébe, Julia Roberts főszereplésével. Pedig az általa alakított Vivian története nem egyedi a filmtörténelemben: számos színésznő játszott már szajhát. Kiválasztottuk a legemlékezetesebb tizenötöt, ön pedig döntse el, kinek áll legjobban a szerep! 10 pontot adjon kedvencének!

Amanda Seyfried

A Chloe című film 2009-ben készült, az erotikus thriller főszerepe pedig Amanda Seyfried-nek jutott. A film egy callgirl, Chloe, és a Julianne Moore által játszott Catherine kapcsolatát részletezi. Seyfried később hasonló szerepet játszott a Mélytorok című filmben, ott a legendás Linda Lovelace-t alakította

Audrey Hepburn

Aki még nem látta, azonnal nézze meg a Breakfast at Tiffany's-t (Álom luxuskivitelben). Audrey Hepburn nem egy közönséges prostituáltat, hanem egy luxus-prostit alakít a filmtörténet egyik legjelentősebb alkotásában.

Brooke Shields

Brooke Shields egy tiniprostituált szerepét játszotta el az 1978-as Pretty Baby című filmben, amikor mindössze tizenhárom éves volt. A produkció heves vitákat váltott ki annak idején, és de a színésznőből sztárt csinált.

Charlize Theron

Charlize Theron teljesen általakult Aileen Wuornos szerepéhez a Monster (A rém) című filmben, amelyért több díjat is nyert. Felismerné, ha nem tudná, hogy kiről van szó? 

Elisabeth Shue

Az 1995-ös Leaving Las Vegasban (Las Vegas, végállomás) Nicolas Cage egy alkoholistát játszik, aki elmegy Las Vegasba, hogy eligya a pénzét. Ám ehelyett szerelembe esik egy prostituálttal, akit Elisabeth Shue alakít. Cage Oscart nyert alakításáért, a színésznő csak jelölést kapott érte.

Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor a Butterfield 8-ért (Modern kaméliás hölgy) kapta első Oscarját. Rájönnek, mit alakított? Naná, hogy prostituáltat!

Jane Fonda

A Klute című 1971-es thriller Jane Fonda karrierjének egyik legjobb filmje volt, ő is kapott Oscart érte. Egy callgirl-t alakított, ha nem sejtenék.

Jennifer Love Hewitt

A The Client List (Ügyféllista) Samantháról, egy háromgyermekes anyáról szól, aki elkurvul, hogy támogatni tudja a családját. A főszerepet Jennifer Love Hewitt játssza.

Jodie Foster

Jodie Foster a Taxi Driver-ben (Taxisofőr) Iris Steensma-t, a tizennégy éves prostituáltat játssza, akit a főszerepet alakító Robert De Niro akar megvédeni. Foster is Oscart kapott a szerepléséért.

Julia Roberts

Julia Roberts a Pretty Womanben (Micsoda nő!) alakított prostit, szerepe legendássá vált. Oscarra is jelölték érte, de nem kapta meg. Mindegy, ön attól  még szeretheti.

Kim Basinger

Kim Basinger az 1997-es L.A. Confidential (Szigorúan bizalmas) című filmben Lynn Bracken (egy prostituált) szerepét játszotta. Vajon kapott érte Oscart? Hát persze!

Kristen Stewart

Kristen Stewart 2010-ben egy sztriptíztáncosnőt/prostituáltat alakít a Welcome to the Rileys (Mallory szerint a világ) című drámában. 

Mira Sorvino

Mira Sorvino a Hatalmas Aphrodité című Woody Allen filmben alakított szajhát, Linda Asht. Az alkotás 1995-ben készült.

Nicole Kidman

Nicole Kidman is nagyot alakított Satin szerepében,a Moulin Rouge című zenés filmben. Még énekelt is – hogy ez fokozta, vagy csorbította az élményt, ki-ki döntse el maga.

Susan Hayward

Az 1958-as rendezésű I Want to Live! (Élni akarok) című film igaz történet alapján készült. A főszerepet alakító Susan Hayward a legjobb színésznőnek járó Oscart kapta meg érte.