Január 12-én indul a VV új szériája az RTLII-n 19:00-kor, Lilu és Istenes Bence vezetésével. A műsor sajtótájékoztatóján Kolosi Péter már említette, hogy idén ingyen lehet szavazni, ami nyilván felkeltette nem csak a mi érdeklődésünket, hanem a Google tanúsága szerint az önökét is.

Hogy valójában hogyan és mire lehet voksolni, akár a továbbjutáson kívül is, az nem derült ki eddig, úgyhogy megkerestük Herman Péter kreatív producert. "Rengeteg újdonsággal rukkolunk elő a VV6-nál. A legsarkosabb különbség a korábbi szériákhoz képest a szavazás rendszere. Nálunk nem csak 20% a rezsicsökkentés, hanem 100, hiszen ingyenessé tesszük a voksolást" –büszkélkedett Herman Péter. "Nagyon hiszünk a valódi interaktivitásban. Európában az elsők között használjuk az applikációt tét jellegű szavazásra. A brit X Factorban kipróbálták már, a továbbjutókra azonban náluk nem lehetett szavazni ezen keresztül, ott maradt az sms-es voksolási rendszer."

Ezt kell tudnia, ha szavazni akar:

  • Január 12-től válik letölthetővé a VVAPP.
  • iOS, Windows Phone és android rendszerű okostelefonokra is elérhető lesz.
  • Egy telefonra egy app tölthető, melyhez egy szavazat tartozik, de több témában is lehet szavazni.
  • A már leadott szavazatok visszavonhatóak, a lezárás előtti utolsó pillanatban is lehet változtatni.
  • Nem csak a párbajoknál használható az alkalmazás. Például a kihívásoknál a villalakókkal párhuzamosan a nézők is dönthetnek abban, kit vinnének ki. De különböző feladatokkal, aktivitásokkal kapcsolatban is a nézők határozhatják meg, mit szeretnének látni a versenyzőktől.
  • Az app felülete folyamatosan változni fog attól függően, épp milyen témában kérdezik a nézők véleményét.
  • Szavazáson kívül más tartalom is várható: többek közt megtalálhatóak lesznek a fotóalbumok, és a játékosok információs oldalai is ezen keresztül érhetőek majd el.