Bálint Veronika 27 éves, és jelenleg leginkább arról ismert, hogy a neves spanyol magazin, az Interviú címlapján pózolt még a decemberi számban. Modellkarrierje nem tart régóta, azt mondja, tavaly fedezte fel egy fotós, amikor besétált arra a szórakozóhelyre, ahol pultosként dolgozott.

Bálint Veronika a múlt héten tűnt fel, amikor megjelentek az interneten a még tavaly decemberben, a spanyol Interviúnak készült képei. A 27 éves, nyugat-magyarországi magyar modell volt a híres spanyol magazin címlaplánya, ami nem kis szó. Különösen annak fényében nem, hogy Bálint nem túl régóta modellkedik.

"Tavaly bejött a munkahelyemre egy fotós, és innen kezdődött ez az egész modellesdi. Azt mondta, lát bennem fantáizát, és szívesen ellőne pár képet, hogy megbizonyosodjunk erről mind a ketten. Ez tök jól sikerült, úgyhogy nem hagytuk abba, és benevezett az Interviú versenyére. Nem gondoltam volna, hogy meg fogom nyerni, de persze nagyon izgultam, és nyilván elképesztően boldog vagyok, hogy engem választottak a sok lány közül a legszebbnek" – mondta Bálint Veronika a Velvetnek.

A tavalyi felfedzésekor már hosszú évek óta különféle helyeken pultosként dolgozott Spanyolországban. "Tizenkilenc évesen mentem ki Spanyolországba szerencsét próbálni. Úgy indultam neki az útnak, hogy semmilyen nyelvet nem beszéltem a magyaron kívül, de az elhatározás, hogy elmenjek, erősebb volt a nyelvi nehézségek ellenére is. Szerencsére hamar sok ismerősre tettem szert, akiktől könnyedén elsajátíthattam az angolt és a spanyolt" – mondta.

A sztorija egészen tündérmesébe illő, legalábbis az alapján úgy tűnik, ahogy mesél az évekről. Például, hogy minden szakmai gyakorlat nélkül viszonylag könnyedén szerzett jó munkákat szórakozóhelyeken. "Amikor elindultam külföldre, az volt a tervem, hogy a vendéglátásban fogok dolgozni, mert szeretem ezt a szakmát. Itthon is szívesen csináltam volna, csak apukám letiltott róla, mondván ez fárasztó és idegtépő meló. Szóval Magyarországon nem tehetettem, Spanyolországban viszont már senki nem szólt bele, hogy mivel keresem a kenyeremet. Gyorsan beletanultam, és a mai napig imádom! Nagy mázlim, hogy már az elején menő helyekre sikerült bekerülnöm dolgozni, így a referenciámmal mindig jobbnál jobb helyekre vettek fel" – mondta.

A jövőre nézve nincsenek komoly tervei, az biztos, hogy most Spanyolországban nem láthatjuk egy darabig, mert nemrég hazaköltözött Magyarországra. A modellkedéssel nem akar leállni, az biztos. "Pár hónapja hazaköltöztem Marbelláról, hét évig éltem kint, de már nagyon hiányzott a család, hazahúzott a szívem. Most Ausztria felé kacsintgatok munkaügyileg, és a fotózást sem szeretném abbahagyni. Nagyon várom a felkéréseket" – mondta búcsúzóul Bálint Veronika.