Szombaton jön A Dal második fordulója, természetesen a Voice-Megasztár-X-Faktor háttérhatalom holdudvarának tagjaival és néhány új arccal. Meglepő módon találtunk egy-két tényleg egész jó dalt, a régi arcok megmaradtak a középszerűségnél.

Dér Heni

Miközben Hien nagyon Rihanna szeretne lenni, Dér Heni már rég túl volt ezen. Annyira koncentrált a szólókarrierjére, hogy otthagyta a zenekarát, és férfikötözős, szexi videoklippel próbál elérni valamit. Ha A Dalban is bugyiban-melltartóban énekel, akkor komoly esélye lehet akár egy ötödik helyre is. Az Ég veled egyik szerzője a korábbi Voice-szereplő Burai Krisztián, és a számot viszonylag nagy rotációban játsszák a rádiók, illetve december óta majdnem félmilliós nézettséget hozott össze Youtube-on.

Belmondo

A Belmondo pont az a magyar pop produkció, aminek énekeséről, Czutor Zoltánról hallani néha ezt-azt, például hogy átváltott a mormon vallásra, hogy több nője lehessen, de igazából senki nem tudna a zenekartól felidézni egy dalt sem. Még akkor sem, ha ehhez fullba nyomják a kretént. Tóth Gabi volt palijának zenekara egyébként abszolút kompatibilis ezzel a műsorral, ennek ellenére sikerült egy annyira semmilyen dallal indulni, mintha frissen végzett, újegyéniség-kereső dzsessztanszakosok próbálnának felszedni unatkozó bölcsészlányokat.

Joni

Nem véletlenül nem hallottunk eddig Tóth Johannáról, hiszen Svédországban nőtt fel, és csak nemrég költözött haza családjával, majd elkezdte megtanulni a nyelvet. Rendszeresen utcazenél, és gyakornokoskodott a Universal Musicnál is. A Waterfall című dalán majdnem fél tucat ember dolgozott, de itt kivételesen meg is látszik az eredmény, mert az ismeretlenek mezőnyében magasan ez a legprofibb szerzemény. Ha pedig élőben is elő tudja így adni, akkor minden extehetségkutatós készülhet a 2015-ös versenyre.

Bogi

Szegény Boginál pechesebb előadónő nem nagyon van mostanában, mindössze két betűvel tér el a neve a pár napos világhírt kapó Boggie-tól. Tavaly A Dalban az elődöntő nyolcadik helyéig jutott ezzel az erősen felejthető számmal. Most talán kicsit többre viheti, mivel angolul énekel a manapság nagyon divatos akusztikus gitáros house zenére.

Vastag Tamás

Vastag Csaba öccsének sikerült az a bravúr, hogy az Állj meg világ című dalát négy másik, név alapján teljesen beazonosíthatatlan ember írta. A Johnny Sanchez, Erik Mjörnell, Samuel Gajicki, Primoz Poglajen szerzőnégyes konkrétan úgy hangzik, mintha itt valami eszetlen nagy interkontinentális odaverésről lenne szó, pedig Vastag Tamás csak kiheréli a magas cét, és ezzel a hallójáratainkat is. Tavaly negyedik lett.

Szécsi Saci és Szécsi Böbe

A Szécsi ikrek a belmondós Czutor Zoli segítségét kérték ahhoz, hogy hogyan lehet tutira odapörkölős slágert írni az Eurovízióra, így létrejött ez az Amy Winehouse-koppintás. A Voice-ban még egymás ellen küzdöttek, most egymás mellett. Állítólag külön akartak indulni, de inkább egyesítették erejüket, hogy ők legyenek az Eurovízió Olsen ikrei.

Polyák Lilla

Egy pillanatra azt hittük, hogy a Karcolás valami kemény partysláger lesz arról, mennyire bekarcoltunk előző este. A dalszerzői allstarral (Rakonczai Viktor, Rácz Gergő, Homonnay Zsolt, Johnny K. Palmer) próbálkozó Polyák Lilla tavaly hatodik lett, az idén mindössze egy induló dalban közreműködő Rakonczai azonban nincs a zsűriben.

Muzikfabrik

A bénácska zenekarnév, és a tinik számára nehezen marketingelhető figurák egy egész vállalható rádiós house-szal indulnak, ami az Eurovízió alapvetően diszkóorientált vándorközönsége számára kifejezetten kellemes lehet. Adatlapjuk szerint mindegyikük a magyar housevilág kiemelkedő alakja, viszont amíg itt öten vannak a képeken, a Facebook csak Andy Sole, Jetro és c.Molle nevét említi, utóbbi valljuk be, talán a legszórakoztatóbb művésznév az egész mezőnyben. Ennél már csak az viccesebb, hogy a hivatalosnak beállított honlapjukon semmi sincs, és konkrétan eladásra kínálják.

Kállay-Saunders András

A Dal rezidens indulója örülhet, mert végül nem zárták ki a versenyből, amiért csúnya verekedésbe keveredett a Hajógyárin. Meg az is jó hír neki, hogy ismét lehet angolul énekelni a műsorban, mert a tavalyi magyar nyelvű produkciója enyhén szólva elég nevetséges volt. Most viszont felfedezte 2003 elektronikus zenéjét, és veretős drum and bassre énekel a családon belüli erőszakról.