Az egy hónap után ellaposodott Való világ 6 szabályai felvetnek néhány kérdést: amikor VV Krisztián hótrészegen késsel sétált be a hálószobába, mindenki tartott tőle, a büntetése mégis csak annyi volt, hogy pucoljon meg pár kiló krumplit. A VV6 női pedig olyan feladatokat kapnak, amikben csábítaniuk, vetkőzniük kell, amiket a VV6 bikáinak értékelniük kell. Más értéket is megismerhetne a néző azon kívül, hogy melyik női játékosnak milyen a segge. Összeszedtük, miket furcsállunk a VV6-ban, szubjektív írás következik.

Pszichés megfélemlítés < Ruhaletépés

Hajdúsági Krisztián késsel a kezében sétált mocsok részegen a villában, ami még akkor is para lenne, ha ez a Blaha Lujza téren történne szombat éjjel fél 3-kor. VV Simont ruhaletépés miatt takarították el a villából a játékosok, ami egyértelműen direkt provokáció következménye volt, ezt VV Viki be is vallotta. A játékosok úgy estek VV Simonnak, hogy sok néző gyomra összeszorult a direkt köcsögösködést látva. VV Simon elhagyta a villát. Akkor egy ember félt, akit sarokba szorítottak, azonban tény, tettlegességig fajult a helyzet – bár szándékosan provokálták.

Amikor VV Krisztián besétált a hálószobába negyven centis késsel a kezében, aki a villában volt, megijedt. VV Zsolt sem véletlenül kezdte el csillapítani VV Krisztiánt. Napokkal később is érezhető a játékosokon, hogy tartanak VV Krisztiántól, akinek mindössze az volt a büntetése a késes jelent után, hogy krumplit kellett pucolnia. A késes jelenet akár a garázdaság bűncselekményét is kimeríthetné, de szabálysértésként egész biztos megállná a helyét: kihívóan közösségellenes volt VV Krisztián magatartása, erőszakos jelleg is akadt (fegyver mint kés), másokban riadalmat keltett. A nézőket nem kérdezték meg VV Krisztiánról, az összefoglalóban pedig poénra vették a jelenetet a szerkesztők.

A Szerkesztők amíg vér nem folyik, nem avatkoznak be ?

"Krisztián kizárása.... most !!!! Ejnye rtl ejnye.... ez nem játék.... egyre borzasztóbb a műsor... vagy unalmasabb, nincs más jelzőm rá...." – olvasható az egyik komment VV Attila hivatalos Facebook oldalán.  "Nem engedném, hogy ilyen elmebajos ember a többi társát veszélyeztesse se józanul se részegen! Eddig szerettem ezt a gyereket, de már nem mert veszélyes a többiekre nézve jobban mint a Viki!" – írja egy másik kommentelő. 

A valóságshow-ba válogatott játékosok ELVILEG átestek orvosi vizsgálaton, ergo a szerkesztőknek tudniuk kell, kik azok, akik erőszakra hajlamosak. A késes perceket látva az éjszakai közvetítéskor egyetlen egy szerkesztő sem avatkozott közbe, egyikük sem szólt a megafonba, és parancsolta be VV Krisztiánt a nyugiszobába, ezzel is mentesítve a többi játékost a pszichés terrortól. Hogy ha valakiben kétség merülne fel, miért gáz mindez, még egyszer kiemeljük, képzeljék el a jelenetet a nyílt utcán a budapesi éjszakában. Mindez azonban egy 80 négyzetméteres, zárt térben történt, kamerák kereszttüzében, elvileg az éjszakai ügyeletes kameramanek szeme láttára. Összegezve az, hogy késsel mászkál egy játékos elborult aggyal a villában, az az RTL Klub szerint poénkodás féle – egy kis krumplipucolás, és az ügy le van rendezve. A facebookos kommenteket olvasva sokakban felmerült, emiatt miért nem volt szavazás, mint VV Simon esetében. A csatornát  természetesen megkérdeztük, hogy a villa szabályzatában van-e szó pszichés fenyegetésről, és az milyen büntetéssel jár, hogy hol is kezdődik a fogalom a szabályzat szerint. A hivatalos válasz az, hogy "nem szeretnének a téma kapcsán megszólalni".

A VV6 nőit arra tartják, hogy izgassák a férfi játékosokat

A VV6-ban szereplő női játékosok csak olyan feladatokat kapnak, amik arról szólnak, hogy legyenek ribancok, lehetőleg annyira, hogy az összes férfijátékost kék herével tolják a balesetire a nagy izgalomtól. A VV6 női kaptak már olyan feladatot, hogy nézzenek csábosan a fúikra, randizgassanak a fiúkkal, volt már erotikus naptárfotózás, érzéki masszázs, szexi fehérneműben, erotikus tánccal hódítsák meg a fiúkat és még lábszépségverseny is volt. Ha esetleg leülne a villában a szexuális vágy, akkor a feladatok ismét hangulatba hozzák a VV6 bikáit, pedig így is reggeltől estik arról megy a diskurzus, kinek ki jön be, ki kivel csinálná, ki kivel akar aludni. Egy hónappal a valóságshow kezdete után már lehetetlen volt követni a kavarásokat. 

A valóságshow nem valóságshow szex nélkül, ezért a műfajhoz hozzátartozik a búgatás, hogy később legyen action, ez mindig is így volt. Azonban fontos kiemelni, hogy felelősségteljes döntés eredménye, hogy a női nem képviselői milyen szerepet töltenek be egy olyan tévéműsorban, amit több százezren néznek. Természetesen mindenbe bele lehet kötni, akár abba is, hogy a főzőverseny is szexualizálás, ha csak a nőknek lenne kiírva, azonban a nőket minden második nap levetkőzteti a csatorna, ami kérdéses üzenet, önmagában is. Ezt tetézik azzal, hogy a műsorban a nők vetkőzését, csábítását a férfi szereplőknek értékelniük kell, meg kell mondaniuk, mennyire szép a lábuk, a testük, ki néz ki jobban fehérneműben, ki tud szopósabban szőlőt enni. 

Összességében az értékelt vetkőzések nagyon rossz üzenetet közvetítenek a nézőknek, még úgyis, hogy a műfajtól magas szintet elvárni nem lehet, nem is szabad. Természetesen nem kell, hogy scrabble verseny legyen, de más értéket is megismerhetne a közönség a VV6 nőiből, mint azt, hogy kinek milyen a segge. Ráadásul VV Viki kimondta, hogy nőiességében nagyon kellemetlenül érzi magát emiatt, és minden alkalommal megalázzák azzal, hogy kötelező vetkőznie.