A Daily Mail összegyűjtött néhány meglepő rokoni kapcsolatot az ismert emberek köréből: fogadjunk, hogy eszébe nem jutott volna, hogy Barack Obamának és Brad Pittnek közös felmenői vannak! Saját, korábbi cikkünket a témában, magyar vonatkozásokkal, itt olvashatja.

Erzsébet királynő és Johnny Depp

Az 50 éves Depp II. Erzsébet huszadunokatestvére, és mindketten III. Edward leszármazottai – legalábbis Nick Barratt szerint, aki a BBC Mit gondolsz, ki vagy? című műsor genealógusa.  A kapcsolat a 87 éves királynő és a színész között egészen az 1377-ben elhunyt III. Edwardig nyúlik vissza, szóval kellett hozzá kutakodni rendesen. „500 évet kell visszapörgetnünk, hogy megtaláljuk a közös pontot a királyi család és közte. Szerintem biztos, hogy Depp és a királyi család közt rokoni szál van, ugyanakkor nem hiszem, hogy valaha 100%-osan be lehet ezt bizonyítani” - nyilatkozta Barratt, amikor felfedezte a rokoni szálat. 

Camilla és Madonna

Az 55 éves Madonna kilencedunokatestvére Camilla Parker Bowles-nek. A 66 éves hercegné és az egykori popkirálynő is egy francia-kanadai pár, Madeline Ernard és az ács férje, Zacharie Cloutier leszármazottai. A pár a 17. század egyik legbefolyásosabb kanadai családját alapította. A genetikai kapcsolat gondolata először néhány évvel ezelőtt, a New England-i Genaológiai Társaságnál bukkant fel. Ekkor derült ki, hogy a francia-kanadai énekesnő, Celine Dion is ebből a családból származik. 

Holly Valance és Benny Hill

Az 1992-ben elhunyt komikus és a brit popcsillag is rokonok, Holly Valance nagyapja, Hugh Stevens ugyanis Benny Hill unokatestvére volt. A humorista tévésorozata 36 évig futott a képernyőn, Holly Valance érthetően büszke erre a rokoni szálra: „Örököltem a pimasz humorát” –nyilatkozta egyszer. 

Gary Oldman és Big Mo

Laila Morse neve nemigen cseng ismerősen a magyar fülnek, ő onnan ismert, hogy az EastEnders című, 1985 óta sugárzott BBC-s sorozatban alakítja Big Mót. Testvérét többen ismerik: Gary Oldmannek hívják. Ő indította el nála 13 évvel idősebb, most 68 éves nővérét a színészi pályán, amikor szerepet adott neki 1997-es Nil By Mouth-ban (Éhkoppon).

Brooke Shileds és Glenn Close

Néhány családban a szerencse és a szépség már a DNS-be van kódolva, ezt bizonyítja Brooke Shileds és Glenn Close is, akik másodunokatestvérek. Glenn Close üknagynénje, Mary Eloise Morre az üküknagymamája Brooke Shieldsnek. A 66 éves színésznő példája ösztökélte Shieldset, hogy ő is a színészi pályára lépjen. 

Barack Obama és Brad Pitt

Az amerikai elnök tágabb családi kapcsolatai látszólag határtalanok, egészen Kenyáig, sőt Írországig is elérnek. De itt egy meglepő rokoni szál: az elkötelezett demokrata és Hollywood nagyágyúja, Brad Pitt ugyanazzal a tízszeres üknagypapával rendelkezik, a virginiai Edwin Hickman-nel, aki 1769-ben hunyt el. Pitt nője, Angelina Jolie egyébként meg a kilencedik unokatestvére az egykori First Ladynek, Hillary Clintonnak. 

Kate Middleton és Guy Ritchie

Guy Ritchie hatodunokatestvére Kate Middletonnak. Ritchie részt is vett a cambridge-i esküvőn 2011-ben, de nem azért, mert rokonságban van Middletonnal, hanem mert Vilmos herceg barátja. A rokoni szál egészen a 18. századig nyúlik vissza, a David Martineu-Sarah Meadows házaspárig, akik Katalin hercegné visszamenőleg hatodíziglenes dédszülei, és ötödíziglen Ritchié is. 

Celine Dion és Justin Bieber

Celine Dion és Justin Bieber tizedunokatestvérek. A 45 éves énekesnő és Bieber kilencíziglen visszamenőleg ugyanazokkal a dédnagyszülőkkel rendelkeznek: Jacques Vezina és felesége, Marie Boisdon a közös pont, akik Franciaországban születtek, és 1687-ben haltak meg. A kanadai hírességek közül meglepően sokakról lehet viszonylag könnyen visszavezetni a rokonságot.

David Cameron és Al Murray

A brit miniszterelnök hatodunokatestvére Al Murray humoristának. A közös rokon esetükben William Makepeace Thackeray (19. századi költő, regényíró). Cameronon, akárhogy néztük, nem fedeztünk fel írói hajlandóságot. A stand-upos Murray-n annál inkább, ráadásul sokszor csinál viccet a politikából – ha nagyon akarjuk, ennyi hasonlóságot beléjük lehet magyarázni.