Julia Robertset 1990 óta jelölik Oscarra, de csak egyet kapott, 2002-ben Erin Brockovich megformálásáért. Robert Redford, Robert De Niro, Goldie Hawn, Meryl Streep, Nicole Kidman, Jane Fonda és Jack Nicholson is rendszeresen megjelennek a legrangosabb filmes eseményen, nézze meg a galériákban, mennyit változtak az elmúlt húsz-harminc évben.

Nicole Kidman és Julia Roberts már a nyolcvanas-kilencvenes években is ott voltak az Oscar-gála vörös szőnyegén, de alig öregedtek az elmúlt évek alatt. Jane Fonda, Robert De Niro és Jack Nicholson is az örök Oscar-veteránok közé tartoznak, az alábbi galériákban megnézheti, hogyan változtak évről évre a színészek.

Jane Fonda

A 76 éves színésznő az első Oscar-díját a Klute című filmben alakított prostituált szerepéért kapta 1971-ben. (A filmet Magyarországon nem mutatták be soha, azonban kár kihagyni, remekmű.) Első Oscar-jelölését két évvel korábban, az 1969-es A lovakat lelövik, ugye? női főszerepéért kapta, később még négyszer jelölték az akadémia díjára, 1979-ben még egy szobrot hazavitt a Hazatérés női főszerepéért.

Nicole Kidman

A 46 éves Nicole Kidman a 75. Oscar-gálán vihette haza a legjobb női főszerepért járó szobrot az Órák című filmben nyújtott alakításáért 2003-ban. Több szerepe miatt is jelölték, a Moulin Rouge és a Rabbit Hole miatt is, azonban mindeddig csak egyetlen Oscart kapott. A fotókat elnézve az alábbi galériában, alig fog az idő az ausztrál színésznőn. 

Goldie Hawn

Goldie Hawn az 1970-ben megrendezett 42. Oscar-gálán jelent meg először, és megkapta első és egyetlen Oscarját A kaktusz virágáért, mint a legjobb női mellékszereplő. A színésznő évek óta rendszeresen részt vesz az eseményen férjével, Kurt Russellel együtt – a képeket nézve nehezen jön össze Goldie Hawnnak, hogy normális fejet vágjon a kamerák előtt.

Meryl Streep

A háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep 64 éves, 1980-ban jelölték először Oscarra a legjobb női epizódszereplő díjára, a Kramer kontra Kramer film miatt. 1983-ban a Sophie választása című filmben nyújtott bravúros alakításáért hazavitte a legjobb női főszerepért járó szobrot, összesen tizenhétszer jelölték Oscarra. Harmadik Oscar-díját A vaslédiért kapta 2012-ben, idén az Augusztus Oklahomában című film miatt jelölték a legjobb női főszereplőnek. 

Jack Nicholson

A 76 éves színész tehetségét először a Szelíd motorosokért ismerték el 1970-ben, de csak Oscar-jelöléssel. A szobrot 1976-ban vihette haza, addig szinte minden évben jelölték a legjobb férfi színész díjára, végül a Száll a kakukk fészkére filmben nyújtott alakítása hozta meg az áttörést. Remek filmekért jelölték, például a Polanski egyik legjobb filmjéért, a Kínai negyedért is. A második Oscar-díját 1984-ben kapta meg a macsó, exűrhajós szerepéért a Becéző szavakban (legjobb férfi főszereplő), a harmadikat pedig 1998-ban a Lesz ez még így se című filmben nyújtott igen szórakoztató alakításáért. 

Robert De Niro

1977-től rendszeresen jelölték Robert De Nirót Oscarra, először 1975-ben kapta meg a Keresztapa 2-ben nyújtott szerepéért, mint legjobb férfi mellékszereplő. A legjobb férfi főszerepért járó Oscart a Dühöngő bikáért vehette át 1981-ben. Összesen hét Oscarra jelölték, és igen, ebből csak kettőt kapott meg, elég hihetetlen. A Taxisofőrért is csak jelölték.

Robert Redford

A 77 éves Robert Redford egyetlen egy Oscart nyert, mint rendező, az Átlagemberek című filmért, 1981-ben. Az akadémia 2002-ben Redfordot Életműdíjjal jutalmazta, kiemelve a Butch Cassidy és a Sundance kölyök című filmjét. Redford utolsó moziját, a Minden odavan címűt az Akadémia csupán a legjobb hangvágás díjra jelölte, pedig a lassan 80 éves színész szó szerint egyedül viszi a hátán a filmet, amiben egyetlenegy mondatot beszél csak. 

Julia Roberts

1990-ben jelölték először Oscarra Julia Robertset az Acélmagnóliákért, élete első és egyetlen Oscar-díját 2002-ban vehette át az Erin Brockovichért. Idén az Augusztus Oklahomában című filmben nyújtott szerepe miatt jelölték a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjra. Akárhányszor jelent meg az Oscar-gála vörös szőnyegén, mindig gondosan ügyelt arra, hogy a mellei és a dekoltázsa főszerepet kapjanak, feltételezhető, hogy idén sem lesz ez másképp. 

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!