Ismét gyanúsítottként hallgatták ki, és vették őrizetbe Ruttner Györgyöt, aki néhány év alatt magyar celebek sztárügyvédjéből lett többszörösen gyanúsított állítólagos sikkasztó. A gyanú szerint az ügyvéd rendszeresen hozzányúlt az ügyfelei nála letétbe helyezett pénzéhez, ezekkel elszámolni nem tudott, de az egész ügyben van egy zavaros, uzsorás szál is.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség március 6-án őrizetbe vette és kihallgatta Ruttner Györgyöt, azt a sztárügyvédet, aki többek között Damu Roland és Stohl András pereiben szerzett magának országos ismertséget.

Néhány hónapon belül ez a második alkalom, hogy Ruttnert gyanúsítottként hallgatták ki, egymástól független, de hasonló bűncselekmények gyanúja miatt. Az ügyvédet egykori ügyfelei jelentik fel, akik azt állítják, hogy letétbe helyeztek az ügyvédnél pénzeket (a pontos mennyiséget nem tudni, de bőven több tízmillió forintokról van szó), ezekhez a pénzekhez viszont Ruttner hozzányúlt, bevételi forrásnak használta a letétbe helyezett összegeket. Magyarán sikkasztott.

Tavaly decemberben az egyik ilyen ügyben már vádat is emeltek az ügyvéd ellen, akinek a házát bírósági zár alá vették, és a készenléti rendőrség is megkereste az ügyvédi irodájában, bár erről azt mondta, hogy semmi köze az ellene folyó ügyekhez, házkutatás sem történt.

Egyelőre nem sokat tudni az ügyekről, vagy arról, hogy kik jelentették fel pontosan az ügyvédet. Annyi biztos, hogy tavaly két korábbi ügyfele, idén pedig egy személy jelentette fel nagyon hasonló ügyek miatt. Visszatérő elem a már említett sikkasztás, valamint az is, hogy Ruttner visszaélt az ügyvédi pozíciójával, de vizsgálják többek között hamis tanúzás miatt is.

Amíg nem indulnak el a perek az ügyben, addig nagyon sok zavaros részlet fog keringeni a levegőben, például az sem teljesen tiszta, hogy az egész feljelentéssorozathoz van-e köze annak az ügynek, amiben viszont Ruttner a feljelentő, és uzsorások ellen tett feljelentést, akiknek állítása szerint több százmillió forinttal tartozik.

Egyelőre nem tudni, hogy a feljelentők között vannak-e korábbi, a magyar celebvilágból kikerült ügyfelei. A sikkasztásos ügy a nyomozás szerint 2010 és 2012 között történt, éppen akkor, amikor Ruttner karrierje nagyon szépen ívelt felfelé. Ebben az időszakban volt az ügyvéd két leghíresebb pere, az egyik, amiben Stohl Andrást védte, a másik, amiben Damu Rolandot.

Arra lehetett számítani, hogy az ügyvéd bekerül a legnagyobb magyar nevek közé, de végül nem így történt, nem sokkal a Damu-ügy lezárulása után elkezdődött az uzsorázós, sikkasztós kálváriája.