Mivel épp az egész világ arról beszél, milyen tapasztalatokat szerzett a Trónok harca című sorozat negyedik évadának első részéből, a Buzzfeed összeszedett pár érdekességet a sorozatról, amit - szerintük - csak a legnagyobb rajongót tudnak. Mi pedig ezekből kimazsoláztuk a tényleg érdekes tényeket, amelyeket remélhetőleg nem ismert.


1.
A Trónok harca című sorozatnak, egyéb érdemei mellett, rengeteg szereplője van, többek között ezért lehet róluk állandóan hallani valami meglepőt. Vagy ha nem, akkor a rájuk fogékony közönség miatt. 2012 óta például százötvennél is több csecsemőnek adták a Khaleesi keresztnevet, amely a sorozat kedvéért kitalált, dothraki nyelvén körülbelül a törzsfőnök feleségét jelenti

2. A dothraki egyébként nagyjából 3000 szóból áll.

3. Az Arya jelenleg a leggyorsabban terjedő keresztnév az USA-ban. Ez viszont konkrétan az egyik szereplő neve, Arya Starké, akit Maisie Williams alakít, és aki rettentően sok viszontagságon megy keresztül, de semmi sem töri meg teljesen.

4. A Sansa Starkot alakító, énekelni is képes Sophie Turner örökbefogadta azt a kutyát, amely a rémfarkasa volt az első évadban. Zunninak nevezte el. A Brant alakító Isaac Hempstead-Wright is meg akarta tartani az övét, de a család nem ment bele, mert már volt két kutyájuk. 

5. Peter Dinklage vegetariánus. Ha véletlenül húst eszik a kamerák előtt, az sem igazi hús. És neki köszönhetjük, hogy Lena Headey megkapta Cersei Lannister szerepét, mert már régóta barátok, a szerző George R. R. Martin pedig ragaszkodott Dinklage szerepeltetéséhez. Nem volt nehéz elintéznie.

6. A Brienne-t alakító színésznő, Gwendoline Christie nem tudja, hogy mikor van a születésnapja. A körkérdéses interjúból, amelyben ezt elmondta, az is kiderül, hogy Kit Szomorúember Harington részegen eltörte a bokáját, amikor a kulcsáért mászott az ablakba.

7. A Bronnt alakító Jerome Flynnek volt egy Robson and Jerome nevű zenekara, aminek mellesleg három dala is az első helyen végzett a brit toplistán.

8. A Robb Stark feleségét játszó Oona Chaplin, Charlie Chaplin unokájaként, nem az egyetlen híresember-leszármazott: a Daenerys Targaryen testvérét, Viseryst alakító Harry Lloyd Charles Dickens ük-ük-ükunokája.

9. Őrület, de vannak élő híres rokonok is! Theon szerepét Alfie Allen kapta, aki az énekesnő Lily Allen öccse. Egy teljes dalt is szentelt neki, arról szól, hogy Alfie egész nap otthon füvezik. Nem sértődött meg rajta, elég jó ajándékot is adott nemrég nővérének.

10. Bran 13 éves társát Jojen Reedet a valójában 23 éves Thomas Brodie-Sangster játssza (tudják, a nagyszemű gyerek az Igazából szerelemből.).

11. A Daenerys szerepében feltűnő Emilia Clarke nem festi a haját: parókát hord. Mondjuk nem is egyszerűek a frizurái. (Sophie Turner viszont szőke, a sorozat kedvéért festet.)

12. Sok szereplő egyáltalán nem olvasta a sorozat alapját adó Tűz és jég dala-ciklust, mert attól félnek, hogy rossz hatással lenne a játékukra, ha tudnák, mi lesz a sorsuk.

13. A sorozat első része után az író R.R. Martin üzenetet írt a Joffreyt alakító Jack Gleesonnek: „Gratulálok, mindenki gyűlöl!”.

14. Az egyik nagyon véres jelenet után a mindenhol művértől csöpögő Emilia Clarke odaragadt egy vécéülőkéhez. A lószívevős jelenetben amúgy egy gumicukorszerű kelléket rágcsált.

15. A korai részekben még kutyákat maszkíroztak farkasokra, aztán egyre több lett a digitális utómunka. Most már cgi-farkasokat látunk.

16. A Vérebet alakító Rory McCann a sminkje-jelmeze nélkül müzli reklámozására is alkalmas.