Van egy masszív korszak az ember életében, amikor restelli a szüleit, és csak a maradi őskövületeket látja benne. Aztán amikor már ész is van a fejében, elkezd büszke lenni rájuk - ha megérdemlik -, és simán beavatja őket az életébe. Sok hollywoodi celeb is ezt csinálja, és puccos gálákra jár el édesanyjával, vagy épp közös fotókat nyom fel róla a Twitterére.

Az idei Oscar-gála méltó emléket állított az édesanyáknak: a lenti galérianyitó képen látható Leonardo DiCaprio és Jared Leto is a saját anyjával jelent meg a vörös szőnyegen (sőt előbbi direkt olyan nőt keres, mint a mama). És ami ennél is sokkal szebb, szavazásunkon olvasóink is arra voksoltak, hogy a gála legszebb párosa az itt látható volt.

Az anyákhoz való viszony a celebeknél olykor nem egyértelmű, de a galériában és a cikkben igyekeztünk a szép példákat összegyűjteni. A legszebb példa persze az, hogy sokan a gálákra és partikra is a mamával érkeznek, látszólag teljes összhangban és örömmel. Eva Longoria és társai pedig szeretnek közös szelfiket posztolni velük a WhoSayre, Intsagramra, Twitterre. Fergie helyett még nyilatkozni is szeret az anyja, Sienna Miller pedig mostohájával is jó viszonyt ápol. A legszebb momentum azonban az volt, amikor tavaly Rihanna a rá árnyékként vigyázó anyjától kapta meg az AMA Awards egyik díját.

Az igazi férfiak sem szégyellik anyjukat, Justin Bieber nemrég könnyezve mesélt gyerekkorárról, múltjáról, szüleiről. És persze anyjáról, aki abortuszellenes filmeket forgat és még mindig Selena Gomezben látja hőn áhított menyét.