Ha Los Angelesben élnénk, állandóan a Viper Roomban lógnánk. A klub egyik alapítója Johnny Depp, aki azért akart kocsmát nyitni, hogy végre legyen egy jó hely. Összejött, és bár a helyhez papíron már rég semmi köze, a Viper Room így is jó.

Amikor a Viper Room 1993-ban megnyílt, mindenhonnan az szólt, hogy Johnny Depp kocsmát nyit, ez volt a hely fő vonzereje. A színész saját bevallása szerint akart egy helyet, ahol a híres emberek, akár ő maga is lóghat a barátaival, nem kell a hátsó ajtón bemenni, titkolózni, vagy azt elviselni, hogy mindenki őket bámulja, és nem mellesleg jó a zene. A terve bejött, olyan nevek szoktak oda, mint Leonardo DiCaprio, Angelina Jolie, Jared Leto és Jennifer Aniston (illetve River Phoenix, aki a klub előtt halt meg, a megnyitás évében). Az üzlet jól ment, 2001-ben egy botrány miatt viszont Depp lemondott a tulajdonrészéről. (Üzlettársa, Anthony Fox sikkasztásért beperelte, majd a jogi csatározás közben Fox egyszercsak eltűnt. Erről itt olvashat bővebben.  A jelenlegi tulajdonos azt mondja, olyan sok rajongó telefonál, és akar Deppel beszélni, hogy néha az ő nevében cseveg.) A színésznek már a neve sem szerepel a klub honlapján, pedig lenne mivel büszkélkednie. 

A Sunseten álló kocsmába egy mellékutcából megyünk be (a fenti térképen forduljanak be a balra eső sarkon, a fekete falon barna ajtó lesz az. Megmutatnánk belülről is, de fotózni nem szabad). Személyi-ellenőrzés után a szűk, sötét folyosó elágazásánál megkérdezik, hová akarunk menni, az emeleten például egy Nirvana tribute játszik. A belépő tíz dollár, ami körülbelül 2200 forint, szóval helyi viszonyok között egyáltalán nem drága. 

A zenekar tagsága egyébként a Nirvana háromszorosáé, de ez csak odafent derül ki – egyszerre mondjuk nem állnak mind a színpadon (amit így képzeljenek el), gyakorlatilag nincs két egymást követő dal, amit ugyanazok az emberek játszanának el. Nem rossz, pont olyan, mint bármilyen Nirvana tribute zenekar, bárhol. (Valószínűleg a honlapon keresztül jelentkeztek fellépni.) A színpad előtt tánctér, a két oldalán vörös huzatú boxok. Ezen felül van bárpult, ahol egy sör pont annyiba került, mint bárhol máshol a városban, 5-7 dollár között (1100-1500 forint). Szóval még lehúzni sem akarnak. Mellesleg övék a város valószínűleg legtisztább vécéje, amire pont egy rockkocsmában nem számítanánk, soha.

A Viper Room egy laza, jó hely, és nem több. Biztos mindig itt lógnánk, ha Los Angelesben élnénk. Összehasonlítanánk a szemközti sarkon álló, legendás Whisky A Go Góval, de oda 35 dollár (7764 forint) a belépő, pedig nem Slash lép fel az Aerosmith-szel, hogy bejelentsék, együtt fognak turnézni. Ennek ellenére a közönség minden tagja úgy néz ki, mint Steven Tyler mostanában (a nők is, csak bajusz nélkül), cowboykalapban. Nem megyünk be, de istenbizony a bejáratnál állva is látszik, hogy sehol sincsenek ilyen gazdag rockermatrónák ilyen szűk cuccokban. A többek között a Doorst, a System Of A Down-t és a gogótáncosokat a világnak adó klublegenda első ránézésre a valamiért iszonyú gazdag rockersznobéria főhadiszállása. De nyilván ez minden olyan klub sorsa, ami legalább egy rövid ideig legendás volt. A Whisky A Go Go pedig sokáig.

Mindeközben Johnny Depp

Hogy mi történik mostanában a színésszel, azt elég jól dokumentáltuk, mivel finoman szólva is eseménydús az élete. Az még talán a legtámogathatóbb tény, hogy eljegyezte a barátnőjét, hiszen szereti, akkor meg miért ne. Na de elbénázta a jegygyűrűvásárlást, és túl nagyot vett. Mit tesz ilyenkor egy átlagember? Valószínűleg kicseréli. Mit tesz ilyenkor Johnny Depp? Vesz a csajának egy másikat, és maga hordja a túlméretes, csilivili ékszert. Minderről David Letterman műsorában beszélt.

De elment vendégeskedni Jimmy Kimmelhez is, ahol egyrészt mi a fenét vett fel, de tényleg, másrészt színpadi csókot váltott a műsorvezetővel. Ráadásul nem először, tavaly nyáron már csókolgatták egymást. Kimmel sérelmezte is, hogy milyen jól megvoltak – mármint ő és Depp –, aztán egyszercsak azt hallja, hogy eljegyezték. Az alábbi videón megnézheti a friss évődést, a helyzet 02:20 körül kezd izgalmassá válni.

Mi lepte meg a legjobban?