Az énekesnőt eddig sem kellett túl közelről vizsgálni, hogy egy mániás depresszió minden tünetét felfedezhessük, ám a pörgős szakasz után úgy tűnik, beköszöntött a mélyrepülés. Legalábbis az elmúlt hetek eseményei egy csúnya talajvesztést valószínűsítenek, a végső becsapódási pont pedig nyilván az elvonó lesz.

Április elején egy interjúban Miley elárulta, hogy évekkel ezelőtt – micsoda meglepetés – súlyos depresszióban szenvedett, amit aknés bőre okozott, és annyira maga alatt volt, hogy egyszer az apjának kellett rátörni az ajtót. Szerinte meggyógyult, így most már az ő példája segíthet a hasonló problémákkal küzdő rajongóinak, és ezért már érdemes felkelnie minden reggel. A dolgok jelenlegi állása szerint viszont inkább senki ne kövesse az énekesnőt, maximum a Twitteren, mert ahova ő tart, az nem vicces hely.

A sztár saját, különbejáratú kálváriává alakította Bangerz turnéját, amelynek most már szinte minden állomásán történik valami. A március közepén kigyulladt turnébusz még csak-csak elment, az igazi armageddont szeretett kutyájának halála indította el, akinek elvesztését jól láthatóan nem képes feldolgozni.

Bánatát nem csak virtuálisan osztotta meg rajongóival, aznap esti koncertjének közönsége újabb gyászreakciót nézhetett végig, amint Miley könnyek között, kissé teátrális megemlékezést tartott a színpadon, és előadta a néhai Floyd állítólagos kedvenc számát, később pedig a kutya hatalmas szobrát simogatta a színpadon.

Eközben egyre több hír érkezett arról, hogy teljesen kikészült, hogy folyamatos sírógörcsök gyötrik, nem tud aludni, és ahogy az várható volt, ennek nem sokkal később már fizikai következményei is lettek.

Április 7-i koncertjét az észak-karolinai Charlotte-ban mindössze 30 perccel a kezdés előtt mondta le, sajtósa szerint influenzás tünetek miatt. A hivatalos verzió szerint az erre kapott antibiotikumok ütötték annyira ki, hogy 15-én kórházba is került, az „extrém” allergiás reakciótól ugyanis teljesen bedagadt a torka és állítólag a testét is kiütések borították. Sajtósa ugyanakkor felháborítónak nevezte azokat a feltételezéseket, miszerint Miley állapotának leromlásához az is hozzájárult, hogy és lelki válságát leginkább gyógyszerekkel és kemény partizással kezeli.

Az énekesnő jelenleg nincs valami jó, és a kórházi ágyában sírdogál, Instagram oldalára pedig legutóbb egy eléggé lehangoló fotót töltött fel.

Orvosai egyelőre nem tudják megmondani, mennyi ideig kell még megfigyelés alatt maradnia, ám ez akár hetekig is eltarthat, így menedzsmentje sorra mondja le a turné aktuális koncertjeit.