A külföldi pornósok már előadták, hogy kell otthon elmondani azt, ha valaki a pornózást választja, de most megtudtuk, mi a helyzet a hazai színtéren. Mészáros Dóra és Aleska Diamond tanácsai kezdő pornósoknak.

A tanács

A Dorothy Black néven szép karriert befutó Mészáros Dóra szerint teljesen felesleges megpróbálni titkolni a pornózást, mert 2014-et írunk, és úgyis minden kiderül. Amikor ő kezdte, akkor azért még más volt a helyzet. „Ha valaki most elkezd pornózni, az azonnal mondja el. Egy hét alatt kiderül úgyis. Amikor én kezdtem, még DVD-kre és kazettákra ment ki, más világ volt, de most ha leforgatnak valamit, másnapra már elérhető bárhol. Nem érdemes eltitkolni, és nem is lehet. Az, hogy ki mennyire részletezi a pornózást már teljesen egyéni, én nem mentem bele túlzottan.”

Aleska Diamond elmondása szerint már nem pornózik, de persze neki is vannak elképzelései az ideális kommunikációról: „Nem egyszerű közölni a szülőkkel, ha valaki pornózni kezd. Le kell ültetni a szülőket, és el kell mondani, hogy az életében most egy ilyen helyzet adódott, és ezt a döntést hozta. Ha mástól tudják meg, az sokkal rosszabb, legyenek korrektek” – javasolta az azóta már leginkább szelfikben és légtornában utazó nő.

A valóság

Persze egyértelmű, hogy egyik megkérdezettünk sem úgy adta be otthon az ügyet, ahogy javasolták. Mészáros konkrétan egy még nagyobb baj elkerülése előtt vallotta be édesanyjának. „Én a barátaimnak mindent elmondtam, anyukámnak kicsit szépítettem, és csak utólag vallottam be neki a fiús filmjeimet, amikor már nem csináltam őket. Igazából ezzel a beismeréssel még sunnyogtam volna egy darabig, ha nem kényszerülök rá, de lett egy jóakaróm, aki postázott neki képeket, ráadásul a halott édesapám nevére címezte a borítékot. Én ezért mindent töredelmesen bevallottam, mielőtt megérkezett volna a levél, így mikor bedobta a postás, anyukám rögtön a kukába dobta. Nagyon jófej anyukám van, elfogadta a tényt, de persze nem örült neki. Annyit mondott, hogy ha már befejeztem a fiús filmeket, ne kezdjem újra.”

Aleska Diamond egyszerűen eltitkolta a dolgot, ameddig csak lehetett, hogy aztán robbanjon az egész. „A lányok többségéhez hasonlóan én is próbáltam addig titkolni, ameddig lehet. Nem reklámoztam magamról, az én szüleim másoktól tudták meg, onnan nem volt visszaút. Nagyon nem örültek, de persze kevés szülő álma ez. Azóta sem mondanám, hogy elfogadták, de beletörődtek. Annyit kértek, hogy vigyázzak magamra.”

A barátok

A baráti társaság nyilván mindkét esetben finomabban kezelte a dolgot, de a kevésbé közeli ismerősöket azért mindkét nő elvesztette azzal, hogy belevágott a pornóiparba. „A barátaim is elfogadták, de nekem nagyon kevés jó barátom van. A haverok véleménye nem igazán volt mérvadó, akivel pedig jóban voltam, azokat egyáltalán nem érdekelte a pornó. Ők engem emberként szeretnek, nem is beszéltünk erről.” – mondta a szerencsés Mészáros Dóra.

Aleska Diamond szociális élete szintén hasonló irányba módostult. „A közelebbi barátaim tudtak róla, nekik nem is kellett magyarázkodnom, a kevésbé közeliek közül sokan elfordultak tőlem, és nem maradtak a barátaim. Amikor sikeres lettem, akkor persze mind visszajöttek, de én egy ilyen után senkivel sem békülök ki.”