Ahhoz képest, hogy Judy Greert több mint kilencvenegy szerepben láthatták már, az emberek többségének fogalma sincs, pontosan ki ő. Valószínűleg Hollywood legkevésbé ismert világsztárja.

Judy Greernek még a Wikipedia-oldala is a következő, őszinte szavakkal kezdődik: onnan ismert, hogy rengeteg mellékszerepet alakított különböző filmekben. Általában a főszereplő legjobb barátja, aki a maga kis egérarcú módján nagyon csinos, de nem zavar sok vizet. Idén kiadott egy (állítólag egész szórakoztató) önéletrajzi könyvet, amelynek az a címe, hogy Nem tudom, honnan ismersz, és ez tényleg tökéletesen jellemzi: mindenki ismeri az arcát, de kevesen tudják a nevét.

Pedig ahhoz összesen kilencvenegy film és filmsorozat (illetve animációs sorozat, mint például az Archer) fűződik. 1997 óta folyamatosan forgat, de az IMDb mégsem hazudik, amikor azt írja, védjegye a legjobb barátok alakítása – összehasonlításképpen Scarlett Johanssonnak a csábítóan rekedtes hangját emelik ki.

De azért annyira ne sajnálják: boldogan él Los Angelesben a férjével, akinek két gyerekét együtt nevelik, és ezen felül is kalandosan alakul az élete. „Már egy éve randizgattam a férjemmel, amikor George Clooney-val, Ashton Kutcherrel és Gerard Butlerrel csókolóztam. Baromi jó év, nem?" - említette meg a Guardiannek 2012-ben adott interjújában. Ugyanekkor azt is elmondta, hogy jobb lehetőség híján döntött úgy, hogy szórakoztatni fog. "Emlékszem, hogy eldöntöttem, meg akarom nevettetni az embereket, mert későn érő típus voltam. Sokáig furcsán néztem ki. Könnyebb volt vicces havernek lenni, mint szépnek. Egyszerűen nagyon sokáig nem voltak olyan domborulataim, mint a többi lánynak, a hajam nagyon göndör volt, és fogszabályzót hordtam.”

A cikkek általában majdnem híres színésznőként hivatkoznak rá, vagy Hollywood legismeretlenebb hírességeként. Ő maga sem tudja, miért alakult ez így – egy ideig kimondottan kérte az ügynökét, hogy tartsanak szünetet, mert nem akar újabb mellékszerepet, valamilyen főhős barátnőjeként, hátha jön egy főszerep, de hiába. „Őszintén nem tudom. Minden hollywoodi producert megkérdeznék. Talán csak... nem vagyok főszereplőnek való?” De azért viccelni is szokott ezzel, például az alábbi videóban arra az esetre osztogat tanácsokat, ha valaki felismerné az utcán, de nem tudja, hogy hívják.

Nemrég a Buzzfeed is készített vele egy interjút (iszonyú hosszú, de nagyon megéri végigfutni rajta, minden fontosabb filmjéről mesél), ebben arról beszélt, hogy valószínűleg három dolognak köszönheti a foglalkoztatottságát: kevés szerencse, rengeteg kemény munka, és az, hogy sosem kapott igazi, sztárcsináló szerepet. Viszont bármikor tökéletes pontossággal megállapítja, hogy aki megszólítja az utcán, az melyik filmjében láthatta, kedvelhette meg. „Ellenőrzöm az életkorodat, a nemedet, a ruhádat, és valószínűleg meg tudom állapítani, melyik szerepem vezetett téged hozzám. Tizenöt évbe tellett, de mára egész jó lettem a profilozásban.”

Ha megkedvelte a színésznőt, amit tökéletesen megértünk, itt követheti a Twitteren, itt pedig az Instagramját találja. Az alábbiakban pedig egy nemrég felvett rádióinterjúját hallgathatják meg.