A spanyol király lemondása után Letícia hercegné férje, Fülöp herceg léphet trónra, ami azt jelenti, hogy Katalin hercegnének komoly kihívója akadt a jócsaj hercegné vonalon. Nézzük, hogy miért érdemes odafigyelni Letícia hercegnére!

Nemrég tartottunk egy szavazást, azt kérdeztük olvasóinktól, hogy van-e csinosabb, jobban kinéző hercegné Katalinnál. A verseny nem hozott meglepetést, első helyen Katalin futott be, a második az olimpikon úszóból lett monacói hercegné, Charlène volt, nagyon kicsivel lemaradva csípte meg a harmadik helyet Letícia hercegné.

Letícia hercegnéből a jelenlegi spanyolországi események hatására hamarosan akár Letícia királyné is lehet, úgyhogy nézzük meg a legfontosabb dolgokat, amiket tudni érdemes róla! Azonban előbb röviden a lényeg, arra az esetre, ha ön nem követné figyelemmel a spanyol belpolitikát.

Az történt, hogy a spanyol király, I. János Károly király, Fülöp herceg apja idős kora és romló egészségi állapota miatt 39 év után lemondott a trónról a héten. Így megnyílt az út Fülöp herceg előtt, hogy ő vezesse tovább az alkotmányos monarchiát.

Amennyiben beiktatnák, VI. Fülöp spanyol király lenne, felesége pedig Letícia királyné. A dolog annyiban nem teljesen egyértelmű, hogy Spanyolországban jelenleg azért tüntetnek, hogy szűnjön meg az egész királyság, felejtsék el az alkotmányos monarchiát, legyen csak simán köztársaság az ország, nem vágynak arra a cirkuszra, amivel egy királyi család fenntartása jár. Jó, lehet, hogy nem pont így fogalmaztak, de a lényeg, hogy egyelőre nem teljes a konszenzus, hogy lesz újabb spanyol király.

Amennyiben viszont lesz, az Fülöp lesz, akinek a felesége – Katalin hercegnéhez hasonlóan – polgári származású. A New York Daily News cikke szerint Letíciának komoly rajongótábora van pont emiatt. Ő maga újságíróként dolgozott, mielőtt a királyi család tagja lett. Az apja is újságíró volt, az anyja pedig nővér.

Ráadásul nem is akármilyen újságíró volt a most 41 éves hercegné, tudósított a 9/11-es terrortámadásról, 2003-ban Irakban volt, Fülöp herceggel 2002-ben ismerkedett meg, amikor a Prestige tankerhajó észak-spanyolországi balesete után tudósított, és Fülöp herceg képviselte a helyszínen a királyi családot. 2004-ben házasodtak össze, eddig két gyerekük született.

Katalinhoz hasonlóan ő is egyfajta szépségideál. Mindig nagyon visszafogottan és elegánsan öltözik, de igyekszik egy kis szexiséget is vinni az összeállításaiba. Ebben a tekintetben minimálisan, de hivalkodóbb Katalinnál, aki a hivatalos megjelenéseikor mindig nagyon visszafogott.

A mostani ideáloknak megfelelően ő is a racionalitást képviseli, ami azt jelenti, hogy előszeretettel reciklálja az összeállításait részben vagy egészben, nem dobja el a ruháit azután, hogy egyszer viselte őket. Ahogy Katalin hercegnének egy vajszínű cipő a kedvence, úgy Letícia hercegnének egy fekete ruha, amit már legalább három különböző eseményen láttak rajta.

Ha úgy alakul, hogy királyné lesz, Letícia öltözködése nagy eséllyel tovább finomodik, mert most még megengedhet magának néhány olyan kihívó, szokatlan darabot, amik királynéként biztosan megbotránkoztatást keltetnének az erre érzékeny körökben. Most például rendszeresen hord olyan szoknyákat, amik valamivel a térde fölött érnek véget.

„Ha királyné lesz, valószínűleg kicsit hosszabbak lesznek majd a szoknyái, beállnak majd egy állandó, a formális viseletben elfogadott hosszra. Azt is el tudom képzelni, hogy nadrágkosztümben sem látjuk majd többet, mert ezekben inkább politikusnak, mint királynének tűnik. Spanyolország a királynéjét annak teljes női dicsőségében szeretné látni” – mondta a lapnak Alex Holden stylist arról, hogyan változhat majd meg Letícia hercegné öltözködése.