Különös mellékhatása a mozis sikereknek az a fixa idea, hogy aki színészként befutott, az zenészként is tuti nyerő lesz. Bár még egy Oscar-díj sem garancia a sikerre, mégis van jó pár celeb, akik csakazértis nyomják a rock’n’rollt, finoman szólva mérsékelt haszonnal.

Szokott Dead Man's Bones számokat hallgatni? Kapásból el tudna dúdolni egy nótát a 30 Odd Foot of Grunts vagy a The Shortcoats repertoárjából? Nos, ha nem, a hiba nem az ön zenei ízlésében van. Az InTouch Weekly összegyűjtött néhány olyan sikeres hollywoodi színészt, akik leginkább magukat szórakoztatják, ha zenészként színpadra állnak.

1. Ryan Gosling

Mivel Justin Timberlake vagy Britney Spears kis társaként a Mickey Mouse Club adásaiban tűnt fel (például itt, 0.30-tól érdemes figyelni) nem csoda, hogy a most 33 éves sztár felnőtt korára is megtartotta muzikális énjét. Gosling 2005-ben állt össze Zach Shields-el, és megalakították a Dead Man's Bones nevű duót, azóta pedig leginkább instrumentális számokat készítenek. A színész művészneve egyébként Bébi Liba, amihez nehéz lenne bármilyen kommentet fűzni. Inkább itt egy videó:

2. Keanu Reeves

A színész nem csak mozis karrierjének újraélesztésével próbálkozik évek óta, de a zenéléssel is. Dogstar nevű formációja – amiben basszusgitáron nyomta - a kilencvenes évek óta létezett, aztán 2002-ben csendben kimúlt. Anno még Jay Leno is nyomta őket egy kicsit:

A színész 2005-ben ugyan bejelentette, hogy felhagy a gitározással, mert már nem érdekli, de nála ezt sose lehet tudni.

3. Corey Feldham

Az egyik legnépszerűbb gyerekszínészből szükségszerűen középszerű felnőtt színész lett, így nem csoda ha Feldham más téren igyekezett kicsit felturbózni a karrierjét. Valamiért azt gondolta, hogy jó ötlet létrehozni egy saját ska együttest (Truth Movement), majd 2002-től szólóban nyomja, szintén zajtalan sikerrel. Lemeze az Egykori Gyerekszínész címet kapta, nem is értjük miért nem lett platinaalbum. Itt éppen kibontakozik:

4. Russell Crowe

Crowe nem csak kocsmai botrányaiban bizonyította, hogy igazi rocker, hiszen szintén régi és kitartó próbálkozó a zenei világban. Persze Ausztráliában és Új-Zélandon annyi furcsa dolog létezik, simán elfér egy 30 Odd Foot of Grunts vagy egy The Ordinary Fear of God nevű formáció, főleg, ha egy Oscar-díjas sztár a frontember.

Bár az utóbbi együttes 2006 óta nem turnézott, és csak állítólag készül az új lemez, a feloszlásukról sincs konkrét információ. Amikor épp nem aktuális zenekarában énekel, akkor keres magának egy musicalt.

5. Kevin Bacon

A The Bacon Brothers – amit a színész nyilván testvérével, Michael Baconnel alapított – a névválasztás szempontjából mindenképpen viszi a pontot. Az együttes az elmúlt 19 évben hét lemezt adott ki, és folyamatosan turnéznak is. Ez azt jelenti, hogy van, aki tényleg ismeri őket.

6. Michael Cera

A fiatal kanadai színész a Superbad Evanjeként lett ismert, majd még ismertebb, amikor a Juno című filmben megejtette Ellen Page-et, de miközben építgeti filmes népszerűségét, zenészként inkább indie vonalon nyomul. A The Long Goodbye és Mister Heavenly formációkban próbálkozik, méltán ismeretlenül.

7. Adam Brody

A Narancsvidék szerethető lúzer Seth Cohenje egy igazi hipszter, és ezt először a Big Japan nevű banda dobosaként, mostanában pedig The Shortcoats tagjaként bizonygatja. Itt nagyon dobol:

Pedig egy mainstream sorozat főszerepe valószínűleg sokkal jobban állna neki, de még ennél is jobban áll neki szintén sorozatsztár szerelme, Leighton Meester, akit állítólag el is vett.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!