Az USA válogatottja csütörtök este továbbjutott a foci-vb-s csoportjából a legjobb 16 közé, de ami még ennél is fontosabb, az Egyestül Államok focilázban él. Legalábbis erre enged következtetni, hogy tegnap este a fél hollywoodi celebvilág igen aktívan követte a meccs történéseit Twitteren.

„Ébren vagyok, és nézem az USA-Németországot” – ezzel az üzenettel jelentkezett be Twitteren csütörtök este a bokszlegenda, Mike Tyson. Ő csak az első volt azon hírességek sorában, aki rendes internetezőkhöz híven a tévé és a Twitter előtt gubbasztva nézte végig a foci-vb G csoportjának utolsó meccsét, amiben az USA vereséggel ugyan, de továbbjutott a legjobb 16 közé.

Jessica Biel még fogadalmat is tett, hogy elfogyaszt egy nagy tál fánkot, ha nyer a csapata. Végül megúszta a nagy zabálást, és a twitterező hírességek nagyon örültek annak, hogy a csapatuk kikapott, mert így is ott van az USA a kieséses szakaszban, ami nagy szó.

David Hasselhoff a lenti képpel gratulált a csapatnak a meccs után. Ugyan nem volt komoly esélyük Németország ellen, és valószínűleg nem jut el a csapat a döntőig, de az biztos, hogy az alapvetően az európai focira nem annyira fogékony Egyesült Államokban idén megtört valami. Nagyon népszerű lett a csapat, és az internetes megnyilvánulások alapján az egész ország focilázban ég.

Mondjuk elég jó a csapat hátszele, hiszen ha az amerikai elnök hivatalos Twittere buzdít győzelemre, akkor az azt jelenti, hogy elég komoly és stabil támogatást élvez a sportág és a csapat is, de egyelőre az eredmények azt mutatják, hogy meg is érdemlik.

De ha nem elég Barack Obama, akkor Dwayne “The Rock” Johnson is az USA oldalán áll. Ezzel a szöveggel motiválta távolról hazája csapatát a mindig kemény szikla: „Az USA válogatottja a lehetőségek kapujában áll. Ezen a kapun nem kopogunk. Jól berúgjuk, aztán bemutatkozunk”.

Ha fociról van szó, akkor visszatérő elem, hogy azt valamiért a nők nem szeretik. Nem teljesen értjük, hogy ezeket kik mondják, és miért lehet azt mondani, hogy a nők nem szeretik a focit, amikor a fociközvetítések elengedhetetlen része, hogy az operatőrök a jobbnál jobb csajokat pásztázzák a lelátón, mindegy is. Hülyeség az egész. A lényeg az, hogy nemcsak férfiak üzengettek tegnap este fociról, hanem Jessica Biel mellett péládul Eva Longoria is.

„#USA #USA #USA #WorldCup” – reméljük, nem kell lefordítani, hogy mit üzent, és hogy kinek szurkolt a tegnapi meccsen.

Az Egyesült Államoknak szurkolt az egyébként ausztrál Hugh Jackman is, aki a képhez tartozó rövid leírásában azt is megemlítette, hogy gyakorlatilag focifüggő lett.

Összesen két olyan hírességet találtunk tegnap este, aki nem az USA-nak szurkolt. Egyikük Rihanna volt, aki nagyon lelkesen biztatta Portugáliát, egy rakás posztot tolt ki Twitterre arról, hogy mennyire szorít Ronaldóéknak. „Ronaldo annyira jól játszik most” – írta például az egyikben.

A Black Eyed Peasből megismert Fergie pedig két csapatnak szurkolt. Egyrészt a többiekhez hasonlóan az USA-nak, másrészt az esti meccsen játszó Belgiumnak, ahogy ez az üzenetéből is kiderült.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!