Genetikai rendellenességek, autizmus, epilepszia, süketség, vakság – egy sérült gyerek felnevelése minden szülőnek hatalmas feladat, és ezen semmit sem könnyít, ha az illető a reflektorfényben éli az életét. Összeszedtünk néhány hírességet, akiknek ezzel kellett szembenézniük.

Bár Katie Price nem az a celeb, akitől az ember bármilyen felelősségteljes viselkedést elvárna, a modell tíz éve megkapta élete legnagyobb feladatát, Harvey néven. A kisfiú betegségeit már felsorolni sem egyszerű, nemhogy kezelni, vagy együtt élni ezekkel: septo-optikus diszplázia, ami vakságot és a növekedési hormon rendellenes termelődését okozza, Prader-Willi szindróma, ami állandó éhségérzetet okoz, így elhízáshoz és cukorbetegséghez vezet, emellett ADHD (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar) és autizmus.

„Nos hát nem tudsz mit tenni, mint elfogadni, nem?” – mondja arról, milyen egy sérült gyereket nevelni. „Mit tehetnék? Nem ülhetek be a sarokba sírni, hogy Jaj, Harvey vak. Nem tudom megváltoztatni ezeket a dolgokat, ezért nem is problémázok rajta. Szerencsére olyan a személyiségem, hogy képes vagyok elfogadni a dolgokat.”

A hamarosan ötgyermekes anyukává váló Price ezen a fronton tényleg mintaszülő, és remekül kezeli a nyilvánossággal járó megpróbáltatásokat is. Általában egy csomó cetlit tart magánál, amit akkor ad át valakinek, ha az feltűnően megbámulja beteg kisfiát, a szöveg pedig a következő: „Nyilván azért nézi, mert felkeltette az érdeklődését. Ő ilyen állapotban van...nézzen utána, hogy mi a baja, és ha szeretne támogatni olyan jótékonysági szervezetet, amelyik a hozzá hasonló gyerekeket segíti, hát tegye meg!”

Persze nem a korábban Jordan néven befutó modell az egyetlen celeb, akinek betegen született valamelyik gyereke. Nézze meg galériánkat, kik, és hogyan birkóznak meg ezzel.