Az augusztus 11-én elhunyt Robin Williamset mindenki csak komikus-színészként emlegeti, pedig baromi jó volt drámákban, sőt thrillerben is. Ha eddig csak vicces cukiságokat látott Robin Willamstől, nézzen meg tőle valamit az alábbi válogatásból.

Ragadd meg a napot (1986)

Mikor még nem futott be a Jó reggelt Vietnám!-mal, és még mindenki csak az Egy úr az űrből sorozat vicceskedő űrlényeként ismerte, Robin Williams játszott egy egészen jó drámában, amiben egy olyan embert alakított, aki gyakorlatilag mindenét elvesztette.

Holt költők társasága (1989)

A film, amit valószínűleg senkinek sem kell bemutatni.

"Ó kapitány, kapitányom!"

Ébredések (1990)

Robin Williams ebben a drámában is képes volt vicces lenni, pedig ez tényleg egy dráma, ami egy neurológusról szól, aki rájön, hogy hogyan lehet katatón állapotban lévő betegeit stimulálni. Persze ahhoz, hogy ez a film jó legyen, kellett Robert De Niro alakítása is.

A halászkirály legendája (1991)

Terry Gilliam filmje sem az a klasszikus, komoly és szomorkodó dráma, Robin Williams ugyanis ebben is tökéletesen hozza a félőrültet, még akkor is, ha a film egyébként egészen giccses tud lenni.

Good Will Hunting (1997)

Egy kicsit ez is olyan, mint a Holt költők társasága – kevés olyan ember van, aki nem látta, vagy látta, de nem szerette. És végre Oscart is kapott azért, hogy eljátszotta Matt Damon terapeutáját.

Csodás álmok jönnek (1998)

Ez az a film, amit az ember bármikor, bármilyen állapotban végignéz, garantáltan bőgni fog. És aztán sokáig pont emiatt nem is meri majd újra megnézni, mert ennyi sírást nem lehet egyszerre elviselni. Ha még nem látta, tegye meg sürgősen!

Sötétkamra (2002)

Ha eddig csak cuki és vicces, esetleg szomorkodós filmeket látott Robin Williamstől, nézze meg a Sötétkamrát, mert ebben már félni is fog tőle.

Álmatlanság (2002)

Christopher Nolan rendezte, és játszik benne még Al Pacino is. El tudja képzelni, hogy rossz? Többet nem is mondunk, mert lelőjük a poént.